Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Se på sjeldne fugler

pirol ringmerket av Utsira Fuglestasjon i oktober
Utsira er et eldorado for fuglekikkere som ønsker å finne sjeldne arter i Norge. Sibirske gjester som gulbrynsanger, tartarpiplerke og dvergfluesnapper er regelmessige i september/oktober. Mai/Juni er beste tiden for sjeldne gester fra Sør-Europa, slik som rødstrupesanger, pirol og dverglerke.

Utsira har hele 25 førstegangsfunn for landet og er en ettertraktet lokalitet å se på fugler. Sjeldne fugler sitter oftest i hager og langs veg i Siradalen. Grunnen til at det sees så mye sjeldne fugler på Utsira er øyas beliggenhet to mil ut i havet og at øya har lite skog for fuglene å gjemme seg bort i. I de beste trekkperioder i oseptember til oktober kan det være over 150 fuglekikkere her ute. 

Viktigste innfallsport for fuglene på Utsira, er å sjekke ut aktiviteten på http://artsobservasjoner.no/fugler/  leses enklest i Utsira Fuglestasjon sin kobling til artsobservasjoner

Det finnes også en mobilbasert varslingstjeneste via app på Band hvor det er mulig å få opplysninger om fugler som sees på Utsira søk 'Bombevarsel for Utsira' i app.

 

http://www.utsirafuglestasjon.no/images/ufs_logo.pngUtsira Fuglestasjon driver med fast ringmerinkg i Merkeskogen ved Utsira Fyr. De arrangerer 'Bombeuka' i uke 41 og er en viktig tilrettelegger for fuglinteresserte.

Utsira Fuglestasjon er også ansvarlig for oppdatering av funn av sjeldne fugler på Utsira. Bli medlem i Utsira Fuglestasjon!