Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Ikke glem badeutstyr!

stup fra kaien ved Kverkanes
Utsira er omgitt av sjø på alle kanter. Havet er for de tøffeste. Men her er flere muligheter...
I sjøen...-havet!

Ingenting er som å bade i sjøen en god sommerdag. De yngste foretrekker å hoppe i søre havn fra Kvarkanes-kaien. Kanskje mest fordi den ligger sentralt i forhold til der de fleste barn på Utsira bor, men også fordi det er greit å komme seg i land der. Men skal du uti er det best å hoppe! 

I småvågane i nord har "Nordevågens venner" lagt ned godt dugnadsarbeid sommeren 2006 og mer er planlagt... Her er det nå tilrettelagt med bord, benker og griller. Det beste av alt er likevel badebrygga. Nå kan liten og stor komme seg uti på behagelig vis.

Krossen i nordvest har en stor tilhengerskare. Dette er en kulp som kuling og storm sørger for rensing av. I alle fall tidlig på sommeren er det derfor rein sjø her. Det er en særegen opplevelse å bade her. Stedet er imidlertid ikke umiddelbart lett å finne blant svaberg, haug og hammer. Det ligger ikke så langt unna fugleobservasjonshytta på Perleneset.

Biljeskar, er enda vanskeligere å finne, men går for å være indrefileten blant lokalkjente. Stedet har de samme kvaliteter som Krossen, men ligger lenger vest. Mange bruker båt for å ta seg dit.

Ellers er det flere dammer og kulper rundt langs "strendene" både i vest og nord. Noen er "hemmelige", andre mer i dagen. Det er grunn til å tro at flere, selv høyere embedskvinner bader uten tekstiler her...

Sirahallen

Utsira kommune har både svømme- og idrettshall. Begge kan leies. Rensekapasiteten i svømmebassenget er 25 personer pr time. Sommersdag når det ikke er fint vær ute, er det ofte fullt. Vår, høst og vinter kan du stort sett bade i tosomhet. Temperaturen er 27 grader i vannet og 29 i lufta. Bassenget er 12,5 meter langt. 80 lengder gir 1 kilometer.

Fastboende og hyttefolket betaler årsabonnement og har på gitte vilkår tilgang til bassenget når de måtte ønske det. Også turister er velkomne i begrenset skala. Kvittere ut nøkler for bruk av svømmehallen ta kontakt med Joker Utsira. 

Skifte av ventilasjonsanlegg og stengt Sirahall fra juni -1. oktober 2014