Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Aktuelt

Salg av Hovlandsvegen 18

Formannskap har valgt å legge ut Hovlandsvegen 18 for salg på det åpne marked. Prisantydning i følge takstrapport er på kr 1.490.000,-
Salgsdokumenter: Takstrapport , byggetegninger og "tomtegrense

Hovlandsvegen 18 er østre del av tomannsbolig og vil ligge som nabo med nytt omsorgsenter i øst, stadionanlegg i nord og fradelt på eget bruksnummer gnr 28, bnr 53 i Utsira kommune. Spørsmål vedr. salg ta kontakt med Bjørn Aadnesen på tlf 52 75 01 12 / 913 12 203


Budfrist: 23. november 2018 kl 12.00


Salgsprosessen er tenkt som følgende:

·         Det legges opp til en bud-runde, som starter tirsdag 23. oktober 18.

·         Fristen for bud-runden settes til fredag 23. november 18 kl 12.00.

·         Visning etter nærmere avtale.

·         Alle bud skal være skriftlig og sendes på e-post til bjoern.aadnesen@utsira.kommune.no

·         I budrunden vil det fortløpende bli gitt informasjon/tilbakemelding til de som deltar. Ring rådmann Bjørn Aadnesen, tlf. 913 12 203.

·         Kjøper dekker alle utgifter til utarbeidelse av kjøpekontrakt, skjøte, tinglysningsgebyr og dokumentavgift.

Uke 42 - TV-aksjonsuka

Så er det tid for TV-aksjonen igjen. Denne gang går inntektene til Kirkens Bymisjon sitt prosjekt 'Mindre alene sammen'. På Utsira spøtes det skjerf. Støtt opp om TV-Aksjons arrangement på Bedehuset onsdag 17. Oktober klokken 19:30 og skolen sin TV-aksjons kafe på torsdag formiddag.

Annet lesestoff:
 
Her er telledata fra årets sjøfugloppsyn på Spannholmane .

Her er Skoleruten for 2018/19.  

Gikk du glipp av #NRKsommer og besøk av sommerbåten til Utsira? Se sendingene her og vårt fotogalleri fra den store folkefesten

Solveig Egeland bygger i disse dager en ny plasthytte ala Håbet på Utsira i Oslo. Mer om hyttene til Solveig Egeland på http://www.oceanhope.no/ 
Nytt kulturår for Rogaland sin kulturkommune i 2013. Kom gjerne med dine datoer til i kulturkalenderen.

UKE 40 og 41 i 2015 gav oss mye oppmerksomhet med sjeldne fugler og gjennomføring av 'Bombeuka', samt Sildaloftets flotte initiativ sammen med Røde Kors Rogaland med 'Ferie for alle' :-) Her er et knippe av det som har blitt servert på NRK og TV Haugaland: Bombeuka NRK , Ferie for alle TV Haugaland og Bombeuka TV Haugaland 

Følg med på kulturkalenderen vår. Eller den kommunale Outlook-kalenderen vår, for de som ikke har plass til å laste ned pdf.   

Street-art i høstlige omgivelser kan gi helt nye opplevelser. Vi minner om vårt Street-art kart og presentasjon av artistene på denne siden.

Les mer om Rutebåten på våre hjemmesider. Det er også mulig å følge båten på Facebook og web-kamera

Følg med på langtidsvarsel for Utsira, stedet som har minst nedbør i Rogaland.  

Vi minner om vår side med viktige nummer: 

Nødnummer Nødnummer

 Nasjonalt legevaktnummer

Her finner du tidligere fotos fra vår karusell

Har du gode og aktuelle foto fra Utsira? .. og ønsker å dele disse på vår hjemmeside. Send foto til post@utsira.kommune. Merk epost med 'til fotokarusell'

Her er vår dagbok med nyhetsartikler fra tidligere.   
 

Vi har en full stilling og deltidsstillinger som sykepleiere/helsefagarbeidere

Vi søker etter en sykepleier i full stilling, en helgevakt hver fjerde helg for en sykepleier og to-tre 15% stillinger for helsefagarbeidere/hjelpepleiere. Se de ulike stillinger nedenfor. Søknadsfrist allerede 12. oktober 2018

Ønsker du en hverdag med masse frisk luft, med kort vei til jobb, og ingen kø?  En hverdag hvor forholdene er små, du har tid til å gjøre en god jobb og gå hjem uten dårlig samvittighet etterpå? Da bør du lese videre.

Utsira kommune bygger sin virksomhet på verdiene humor, driftighet og raushet, med mottoet ”Utsira gir energi”. Øykommunen i Nord-Rogaland ligger 70 minutters fergetur ut i Nordsjøen fra Haugesund. Vi er Norges minste kommune med drøyt 200 Sirabuer.  

Det meste som skjer på Utsira administreres fra Siratun, kommunens administrasjonsbygg, som er lokalisert midt på øya. Her finner du Sirahallen, som inneholder både svømme- og idrettshall, bibliotek, i tillegg til omsorgssenteret. Utsira skole holder til i Sirakompasset like ved Siratun, og er barne- og ungdomsskolen for omlag 20 elever. Utsira barnehage er samlokalisert med skolen, og har ledige plasser per september 2018.

Omsorgssenteret ligger i andre etasje på Siratun. Omsorgssenteret består blant annet av sykehjem med 8 plasser, base for hjemmebaserte tjenester, helsestasjon, legekontor og fysioterapitjenester. Din arbeidsplass vil være både sykehjemmet og hjemmebasert omsorg.  Vårt fokus er å gi best mulig omsorg, basert på verdighet og trygghet.  Vi tilbyr både korttids- og langtidsopphold, dagopphold/nattopphold, hverdagsrehabilitering og andre aktiviteter. Vi verdsetter og tilrettelegger for trening og kulturelle innslag, som kan være til både glede og nytte for våre beboere og andre. 

Omsorgssenteret er en levende organisasjon, som har en svært sentral plass i Sirabuens liv og er en møteplass for mennesker i alle aldre. Vi har også flere frivillige som bidrar til å skape en god hverdag og trivsel for de som bor ved senteret. Arbeidsmiljøet er godt og vi er en liten men sammensveiset gjeng med lite utskiftninger i personalgruppen.

Sykepleier - inntil 100 % fast – Utsira kommune - Omsorgssenteret

Arbeidsoppgaver

Sykepleierstillingen som utlyses gjelder vakter på dag- og kveld, samt  hjemmevakt på natt, med helgejobbing hver 4. helg.

Som sykepleier har du ansvar for daglig utførelse og oppfølging av sykepleierfaglige prosedyrer, observasjoner og sykepleiedokumentasjon i forhold til tjenestemottakere. Du har evne til å prioritere og å håndtere hektiske perioder og akutte situasjoner. Videre har du i samarbeid med tverrfaglige yrkesgrupper ansvar for pleie og behandling av den enkelte pasient.

Du bidrar til kvalitetsutvikling og helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid og veiledning av personalet. Du må ha fokus på brukermedvirkning og tilrettelegge for pasientens egen mestring. Pårørendesamarbeid er også svært sentralt.

Hos oss bidrar alle til at virksomheten drives i samsvar med enheten sine mål og vedtatte budsjettrammer.

Kvalifikasjoner

Sykepleier med gyldig norsk autorisasjon

Gode It-kunnskaper.

Ønskelig med erfaring fra relevant arbeid

Norsk er arbeidsspråk i Utsira kommune. Du snakker, leser og skriver så godt norsk at du både kan samarbeide med andre og utføre arbeidsoppgavene dine selvstendig.

Politiattest må legges fram før tiltredelse.

Utdanningsretning

·         Medisin/Helse/Sosialfag

·         Utdanningstittel: Sykepleier

Utdanningsnivå

·         Høyskole/Universitet

Personlige egenskaper

Du er faglig engasjert

Du trives godt når ingen arbeidsdager er like.

Du er opptatt av å ha et godt samarbeid med kollegaer, pasienter og pårørende.

Du har evne til å gi og ta veiledning.

Språk

·         Norsk

Vi tilbyr

  • Inntil 100% fast stilling som sykepleier.
  • Vi lønner sykepleierstillinger etter avtale.
  • Hos oss møter du et godt fagmiljø med mange dyktige kollegaer. Som en del av vårt sykepleierteam vil du også utgjøre en viktig del av vår kompetanseutvikling, samt delta i prosesser med kontinuerlig fokus på kompetanseutvikling. Vi ønsker at våre ansatte skal delta på relevante kurs og utdanning, og tilrettelegger for dette med stipendordninger og fri med lønn. 

Til slutt:

·         Utsira kommune vil være behjelpelig med å formidle bolig ved behov.

·         Tilsetting skjer i samsvar med gjeldende lover, reglement og tariffavtaler.

·         Stillingen er ledig pr. d.d. og det er ønskelig med rask tiltredelse.

·         Eventuelle spørsmål kan rettes til helse- og omsorgssjef Jack Aadland på telefon 99155961 eller på mail til jack.aadland@utsira.kommune.no

  • Søknader med CV sendes til Utsira kommune, 5547 Utsira, fortrinnsvis på mail til post@utsira.kommune.no innen 12.10.2018. Bekreftede kopier av vitnemål og tidligere yrkeserfaring vedlegges.
 

SYKEPLEIER DELTID - HELGESTILLING

UTSIRA KOMMUNE har ledig en deltidsstilling som sykepleier på helg.  Stillingen er på ca. 15 % og omfatter tidlig- og seinvakter samt bakvakt / beredskapsvakt hele døgnet for sykehjemmet og for kommunens innbyggere 4. hver helg.

Stillingen er ledig fra d.d. og det er ønskelig med rask tiltredelse.

Lønn etter avtale

Eventuelle spørsmål kan rettes til helse- og omsorgssjef Jack Aadland på telefon 99155961 eller på mail til jack.aadland@utsira.kommune.no

Søknad sendes til Utsira kommune, 5547 Utsira helst på mail til post@utsira.kommune.no snarest og seinest innen 12. oktober 2018.

Velkommen som søker !

DELTID SYKEHJEMMET HELGESTILLINGER

Ved SIRATUN SYKESTUE har vi ledig 2 - 3 deltidsstillinger på helg med vakter på dag, kveld og natt.  Hver av stillingene er på ca. 15 % og med arbeid hver 3. helg.

Vi søker fortrinnsvis helsefagarbeidere / hjelpepleier men åpner opp for søkere med annen bakgrunn.

Stillingene er ledig fra d.d. og det er ønskelig med rask tiltredelse.

Lønn etter kommunalt regulativ.

Eventuelle spørsmål kan rettes til helse- og omsorgssjef Jack Aadland på telefon 99155961 eller på mail til jack.aadland@utsira.kommune.no

Søknad sendes til Utsira kommune, 5547 Utsira helst på mail til post@utsira.kommune.no snarest og seinest innen 12. oktober 2018.

Velkommen som søker !

 


Nesten Ekstremvær-varsel Knud 21.-22. september

Fra i ettermiddag, fredag, er det ventet lokalt kraftige vindkast, opp mot 35-45 m/s. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet. Vindkastene avtar natt til lørdag og lørdag morgen. Tidslinje: Fredag 21. september kl. 12:00 - vinden øker > Lørdag 22. september kl. 08:00 - vinden løyer. Uværet kommer fra Vest-Nordvest.

Nesten-Ekstremværet har fått navnet Knud. Det gjelder å sikre løse gjenstander som står utsatt fra vindretning vest-nordvest. Eventuelle kanselleringer med rutebåten kommer på Rutebåten Utsira (facebook).

Nesten ekstrem - Fylkesmannen

Forventet situasjon i ettermiddag - kveld.

Grafiske beskrivelse av farevarslet

Det er ikke så lenge siden vi hadde god vind fra sør på onsdag, med en innstilt avgang med Rutebåten og folket måtte ta hånd om båter i havna:

 

 
 
 
 
 
 

Økende skogbrannfare

Opphevet August 2018 - På grunn av langvarig tørke og økt fare for skogbrann, så er det gjeninnført utvidet forbud mot åpen ild utover generelt bålforbud innen hele IKS området på Haugalandet, også Utsira.

Skogbrannfare yrvarsel på yr.no

 

- Sol, varme og vind slik vi nå har hatt over lang tid, gjør faren spesielt stor. Tørkeskadet vegetasjon bidrar til brannfare langt over normalen. Selv om det enkelte steder har kommet nedbør, er faren for brann fortsatt stor da vegetasjonen tørker raskt opp i fint vær, sier brannsjef Dag Botnen.

Hver enkelt av oss må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. Det gjelder alle, hele tida og over alt.

Bålforbud

I tidsrommet 15. april til 15. september er det forbudt gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen. Dette forbudet omtales gjerne som "bålforbudet".

Det generelle forbudet gjelder kun i eller i nærheten av skog og annen utmark, og med det menes alle områder som ikke er for eksempel gårdsplasser, hustomter, dyrket mark, engslått, kulturbeite og skogplantefelt. Men en må være aktsom - den som utfører aktiviteten er ansvarlig for brannsikkerheten.

Å gjøre opp ild omfatter også bruk av engangsgriller, bål- og peisinnretninger. Stranda vil oftest regnes som utmark og vil da være omfattet av det generelle bålforbudet. Hvis en likevel ønsker å tenne bål eller grille, må en søke om tillatelse fra kommunen. Slik forholdene er nå, er det så tørt at slike tillatelser stort sett ikke vil bli gitt. 

Grilling

- Brannvesenet frarår generelt all bruk av engangsgrill, i alle fall når det er tørke. De kan være varme i mange timer etter bruk om de ikke slokkes og kjøles ned skikkelig, sier brannsjef Dag Botnen. Engangsgriller må aldri settes rett på brennbart underlag.

Gassgriller og elektriske griller vil i de fleste tilfeller kunne brukes i egen hage hvis de plasseres forsvarlig.

Les mer om brannsikkerhet på sikkerhverdag.no.

Ved brann: ring 110

Nye bioposer eller plastsekker?

Du må selv signalisere når du trenger nye sekker til matavfall eller plast. Les om ordningen fra HIM

Trenger du nye bioposer eller plastretursekker?

HIM har ny ordning for utlevering av bioposer og plastretursekker: Les på HIM- sine sider

 

1 – Trenger du nye plastretursekker knytter du en plastpose på papirbeholderen.
2 – Trenger du nye bioposer knytter du en biopose på matavfallsbeholderen.
Husk å gjør dette før du bruker den siste posen eller sekken.

Du får da nye poser/sekker ved tømming av den aktuelle beholderen. Når du har fått ny leveranse er det viktig at du fjerner posen du har knyttet på beholderen.

Borettslag og sameier: I borettslag/sameie har vaktmester vært kontaktperson og har hatt kontroll på poser og sekker. Vi oppfordrer vaktmester til å ta kontakt med HIM, slik at personen får utlevert poser og sekker til alle beboerne og at vaktmester fordeler de etter behov. Dersom borettslaget/sameiet ikke har vaktmester, kan sameiet/borettslaget melde inn en annen person som kontakt.
Alternativt knytter dere bare på plastpose eller biosekk så vil renovatør legge igjen samme antall som poser.

Velkommen til åpent møte om næringsutvikling på Utsira

Hvordan utnytter vi labelen/merkevaren Utsira? .. Stillhet, ro, ren luft og ren natur. Friskere merkevare enn Utsira, finnes vel ikke?

Hold av datoen mandag 24. september kl 16.00. Da får vi får besøk av Rogaland Ressurssenter, Rogaland Fylkeskommune og Innovasjon Norge. Sammen ønsker vi å invitere alle som driver egen næring/enkeltmannsforetak eller de som ønsker å starte egen bedrift til møte på Allrom, Siratun mandag 24. september kl. 16.00.

Rogaland Ressurssenter gjennomfører også besøk til eksisterende lokale bedrifter under fanen 'På sporet av vekst'.

Vel møtt :-)

 

100% Sykepleierstilling

Hva sier du til en hverdag med masse frisk luft, med kort vei til jobb, uten køer, der stillhet er en verdi – og i såpass små forhold at du har tid til å gjøre en god jobb og gå hjem med god samvittighet ?

UTSIRA KOMMUNE er en øykommune i Rogaland som ligger 70 minutters fergetur ut i Nordsjøen fra Haugesund.  Vi er Norges minste kommune med drøyt 200 innbyggere, på lokaldialekten kalt «Sirabuer».  Her ute i havgapet lever vi godt og opplever mye vær - nordavinden kan være tøff – men vi har også flotte solskinnsdager.  Det meste på Utsira administreres fra Siratun, som er kommunens administrasjonsbygg men også lokaliserer bl. a. Siratun Sykestue, bibliotek, idretts- og svømmehall osv.  Utsira skole holder til like ved Siratun og er barne- og ungdomsskole for omlag 20 elever.  Utsira barnehage er samlokalisert med skolen og har ledige plasser.

SIRATUN SYKESTUE er kommunens helse- og omsorgssenter.  Her har vi sykehjemmet vårt med plass til 8 og vi har bare enkeltrom.  For tiden har vi ledige plasser så «Sirabuen» opplever ikke ventelister.  Alt av helse- og omsorgstjenester i kommunen administreres fra Siratun.

SYKEPLEIER - Ny utlysning 100 % stilling.

Vi har nå ledig en 100 % fast stilling som offentlig godkjent sykepleier ved Siratun Sykestue. Andre med relevant utdanning som vernepleiere oppfordres også til å søke.

 Stillingen er i to-delt turnus, og inngår også i kommunens beredskapsordning som dekker 24 timer i døgnet med hjemmevakt («bakvakt»).  Disse hjemmevaktene blir delt mellom kommunens fire sykepleiere / vernepleier. 

Vi tar gjerne imot søknader fra så vel nyutdannete som mer erfarne sykepleiere – så kast deg rundt og søk jobb på det vi av og til liker å kalle Norges Beste Vestkant !

Vi lønner etter tariff + et lokalt tillegg på kr. 20 000,- pr. år.  Den delen av stillingen som utgjør hjemmevakter lønnes etter en årslønn på kr. 100 000,- over grunnlønnen.

Hvis du vil vite mer om stillingen kan du kontakte helse- og omsorgssjef Jack Aadland på telefon 991 55961.

Utsira kommune vil være behjelpelig med å formidle bolig ved behov.  Ledige barnehageplasser.

Politiattest må legges fram før tiltredelse. Bekreftede kopier av vitnemål og tidligere yrkeserfaring vedlegges / ettersendes.

Tilsetting skjer i samsvar med gjeldende lover, reglement og tariffavtaler.

 Søknader med CV sendes til Utsira kommune, 5547 Utsira, fortrinnsvis på mail til post@utsira.kommune.no  innen 03.09.18.

intern utlysning assistent/fagarbeider i barnehagen

Intern utlysning: Vikariat assistent/ fagarbeider i barne og - ungdomsarbeiderfaget 40 %, Utsira barnehage

Arbeidsgiver: Utsira kommune

     Stillingstittel: assistent/ fagarbeider i barne- og ungdomsarbeiderfaget

     Sted: Utsira kommune

     Frist: 21. august 2018

     Varighet: vikariat

    

Fra og med 03.09.18- 31.12.18 søker vi etter assistent/ fagarbeider i barne- og ungdomsarbeiderfaget i 40 % stilling. Arbeidstiden er 15 timer fordelt på onsdag og torsdag.

 

Arbeidsoppgaver:

·         Tilrettelegge for godt samarbeid med foresatte

·         Dele kunnskap om barns læring og utvikling, og bidra til kompetanseheving i barnehagen

·         Være raus og tydelig.

·         Bidra i planleggingen av den daglige virksomheten og ha ansvar for gjennomføringen.

Kvalifikasjoner:

·           Bestått test i norsk – Høyere nivå (Bergenstesten), eller ha avlagt norskprøve og oppnådd nivå B2 på delprøvene i skriftlig framstilling, leseforståelse, lytteforståelse og muntlig kommunikasjon.

·         Godkjent politiattest

Egenskaper

·         Faglige ambisjoner og hjerte for å jobbe i barnehage

·         Gode kommunikasjons- og formidlingsevner

·         Evne til å skape engasjement og lyst til å delta i barns lek og utvikling

·         Løsningsorientert og fleksibel

·         Høy tilstedeværelse og en positiv holdning

·         Høy arbeidskapasitet og god gjennomføringsevne

·         Liker nye utfordringer og jobber godt under press.

·         God helse slik at du kan være en aktiv voksen med barna.

Vi tilbyr

·         Stillingsbrøk: 40 %

·         Lønn etter avtaleverket

·         Faglig og personlig utvikling

·         IA bedrift

Søknad sendes til barnehagen@utsira.kommune med kopi til post@utsira.kommune.no. Spørsmål rettes til styrer Marlin Eriksen tlf.: 99510303

Politikk

Klikk på bildet for en rask snarvei til det politiske liv på Utsira og info om valg 2015
Politikk

Ordfører Marte Eide Klovning

Stortingsbygningen  Lenke til Stortingsvalg 2017

Gjeldende møteplan med saksframlegg og møteprotokoller  Tidligere møteplaner/protokoller

Møtereglement for politiske utvalg 2016-2019

Fremme egen sak via minsak.no?

2% av inbyggertall utgjør få underskrifter for å fremme egen sak i Utsira Kommune. Les artikkel i Aftenposten om tjenesten fra KRD. Inbyggere i kommunen er velkommen til å bruke tjenesten. Vi overvåker saker fra minsak.no

Kontaktpersoner for de ulike politiske utvalg: 

Kommunestyre

Formannskap

Ordførerlogg. Følg med på ordføreren sine gjøremål 

Ordførerskifte  - Fra pressemelding i juni og overtakelsessermoni i august.

Politikerenes Styreverv finnes i KS sitt

http://www.styrevervregisteret.no/images/img/logo_svr.gif  Oversikt over våre politikere i Styrevervregisteret.

Her kan du gjennom søk i kommune, fylkeskommune eller kommunalt eid selskap søke på personer i kommunal sektor og se deres ulike roller som blant annet folkevalgt, ansatt, styreleder, styremedlem, oppdragstaker og innehaver av andre næringsinteresser.

Se KS filmen 'Der liv leves' - med mange fine innslag fra Utsira

Til politikk og valg

 

Vi har oppdatert fremmedartslista vår

Den gamle 'svartelista' vår ble revidert sist i 2012. Siden den gang, har det blitt registrert flere nye fremmede planter, som er spredt ut i vår natur. Vi har også fått ny kunnskap med en ny Nasjonal fremmedartsliste 2018 som kom ut i juni i år.

Utsira kommune var Norges første kommune med egen fremmedartsliste (svarteliste) i 2007.

En fremmedartsliste er en oversikt over fremmede arter som kan gjøre skade på vårt opprinnelige natur- og kulturlandskap. De fremmede artene er ofte introdusert fra andre kontinent via mennesker som prydplanter, parkfugler, eller ubevisst via handel, transport og ballast. Fra Utsira er vi mest kjent med kampen mot brunsnegl (Iberia skogsnegl) og forvillede frøskudd fra 1980 tallets sitkagranplantninger. 

Siden 2007 har det blitt tilført mer kunnskaper om fremmede arter som gjør skade og i desember 2011 fikk vi en egen handlingsplan i regi av Fylkesmannen i Rogaland.

Denne utgaven av fremmedartsliste for Utsira Kommune vil være oppdatert med tiltak for aktuelle arter som utgjør en trussel for Utsira sitt natur- og kulturmiljø, justert etter nasjonal fremmedartsliste 2018. Nye høyrisiko-arter siden 2007 er Parkslirekne, Kjempespringfrø og Japansk drivtang! Nye høyrisiko-arter siden 2012 er: blåleddved, klistersvineblom, Spansk kjørvel, mørk jordhumle og ribbesåtemose.

Fremmede risiko-arter som har blitt fjernet fra Utsira, siden 2007 er: Villkanin. Bekjempede arter siden 2012 er: kjempespringfrø og hagelupin.

Dersom alle gjør en innsats i egen hage, eller tenker seg godt om før man kvitter seg med hageavfallet, så er det mulig å bli kvitt plagsomme fremmede arter som truer vårt eget verneverdige naturmiljø.

Klikk på lenke eller bilde for oppdatert fremmedartsliste 2018 for Utsira kommune

Klistersvineblom, en ny fremmed art som sprer seg raskt 
Klistersvineblom - en ny fremmed art fra Vest-Asia som utkonkurerer vårt eget stedegne åkerugress og lokal veikantflora.

 

 

Ledig engasjement som kjøkkenmedarbeider i prøveprosjekt

Det er ønske om å starte opp prøveprosjekt med enkel skolelunsj til elevene ved Utsira skole. 2 gangs utlysning. ny søknadsfrist er satt til 13. juli

Med forbehold om kommunestyrets godkjenning ønsker Utsira kommune å innføre enkel skolelunsj på Utsira skole som et prøveprosjekt f.o.m. 1. september 2018. Det er ønskelig at barnehagens og skolens lunsj blir samkjørt, men bespisning vil skje adskilt. Arbeidstiden vil være fra ca. 09.30 til 11.30 alle skoledager,- mao. to timer fem dager i uken. I tillegg gis det 2 timer i uken til planlegging, forberedelse og etterarbeid. Stillingen vil følge skoleruten.

Vi søker personer med erfaring fra profesjonell matlaging ( som har god kjennskap til formelle regler og krav på området), og personlig egnethet vil vektlegges.

Lønn etter gjeldende tariff.

Politiattest må legges fram før tiltredelse.

Nærmere opplysninger kan fås hos oppvekstsjef Arna Leidland, tlf: 52 75 01 28

Søknadsfrist: 20.06.2018

Søknaden sendes til Utsira skole, 5547 Utsira, eller pr e-mail: post@utsira.kommune.no

Pedagogisk leder 50%, Utsira barnehage - 2. gangs utlysning

Arbeidsgiver: Utsira kommune Stillingstittel: Pedagogisk leder Sted: Utsira kommune Frist: 15. juli 2018 Varighet: fast

Litt om oss i Utsira barnehage

I august 2010 ble vi samlokalisert med skolen i nytt bygg som fikk navnet sirakompasset.

Vi er en en-avdelingsbarnehage der alle barna mellom 0- 6 år er samlet. For at alle barna skal få aldersadekvate utfordringer, deler vi gruppen ved behov i løpet av dagen.

Vi liker å leke ute, og går ofte tur til fyret, tårngammen, ringmerkeskogen, toppene, stranda, eventyrskogen og løypene i marka.

Vi jobber temabasert, hvor vi lager en aktivitesplan med et bestemt tema over to- tre måneder om gangen. Temaer vi har fordypet oss i er: Havet, fugler, planting, eventyr, bøker, musikk og eksperimenter. Vi er inspirert av Trude Brendeland og vi jobber gjerne med tema gjennom «magiske samlingstunder» som er med på og gi gode inntrykk med estetiske opplevelser.

Fra og med 03.09.18 søker vi etter pedagogisk leder i 50 % stilling. Dette med forbehold om at barnehagen får tilslag om midler til økning i bemanning fra kommunestyret.

Arbeidsoppgaver:

·         Veilede og støtte det øvrige personalet i det pedagogiske/metodiske arbeidet

·         Tilrettelegge for godt samarbeid med foresatte

·         Dele kunnskap om barns læring og utvikling, og bidra til kompetanseheving i barnehagen

·         Være raus og tydelig.

·         Bidra i planleggingen av den daglige virksomheten og ha ansvar for gjennomføringen, og bidra med aktivitesplaner og forberedelse av foreldresamtaler.

Kvalifikasjoner:

·         Godkjent barnehagelærerutdanning

·         Grunnleggende datakunnskaper

·        Bestått test i norsk - Høyere nivå (Bergenstesten), eller avlagt norskprøve og oppnådd nivå B2 delprøve i skriftlig framstilling, leseforståelse, lytteforståelse og muntlig kommunikasjon.

·         Godkjent politiattest

Utdanning

·         Høyskole / Universitet, Diplom / Bachelorgrad

Egenskaper

·         Faglige ambisjoner og hjerte for å jobbe i barnehage

·         Gode kommunikasjons- og formidlingsevner

·         Evne til å skape engasjement og lyst til å delta i barns lek og utvikling

·         Løsningsorientert og fleksibel

·         Høy tilstedeværelse og en positiv holdning

·         Høy arbeidskapasitet og god gjennomføringsevne

·         Liker nye utfordringer og jobber godt under press.

·         God helse slik at du kan være en aktiv voksen med barna.

Vi tilbyr

·         Stillingsbrøk: 50%

·         Lønn etter avtaleverket + (20. 000 kr i lokale tillegg)

·         Faglig og personlig utvikling

·         IA bedrift

Søknad sendes til barnehagen@utsira.kommune med kopi til post@utsira.kommune.no. Spørsmål rettes til styrer Marlin Eriksen tlf.: 99510303.

Barnehagen aktiviteter ute

Opphevet - totalforbud mot åpen ild på hele Haugalandet

110-sentralen innførte bålforbud/forbud mot bruk av åpen ild i 13 ulike kommuner på Haugalandet. Dette gjaldt også på Utsira. Innført 25. mai - Opphevet 14. juli
Det er nå sammen med andre kommuner innført totalforbud mot ild. - It is now ban of all types of fire in the whole area of Haugalandet. Not banned anymore.

Bålforbud – Utsira brann og redningsvesen går nå sammen med de andre kommunene på Haugalandet og innfører totalforbud mot å gjøre opp ild.

Finvær og tørt i terrenget gjør at det innføres totalforbud med umiddelbar virkning og inntil det kommer nedbør av betydning.

Yr.no har også gått ut med varsel om meget stor gress- og lyngbrannfare for hele sør-Norge, med økende fare ut over helgen.

Uforsiktig omgang med ild, som blant annet bålbrenning og grilling, er den hyppigste årsaken til skogbrann og branner i utmark. Ni av ti slike branner forårsakes av mennesker og deres aktivitet.

Forskrift om brannforebygging § 3 pålegger alle krav til aktsomhet:
«Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann.»

Sjøfugltellinger på Spannholmane 2018

Årets tellinger på Spannholmane ble gjort den 1 juni som tidligere år. Årets tellinger er trolig de dårligste tellinger siden Utsira kommune overtok sjøfugloppsyn i 1992.

Det var lite sprut og aktivitet under årets tellinger på Spannholmane. Langvarig solsteik i forkant av telling, samt trolig hekkende kråke-par på holmen og næringsmangel, har nok hatt innvirkning på årets lave tellresultat. Det var også lite rastende og varslende fugl ved ankomst av holmen.

Alke og lomvi var trolig de artene som hadde mest stabile antall, ellers så var det nedgang på samtlige arter. Lunde ble kun registrert med to individer på sjø utenfor Spannolmane og ikke aktiv i koloni. Kun ett reir med toppskarv hadde klekket egg, ellers så var samtlige reir med store egg-kull og trolig jevne i klekketidspunkt.

Se telledata fra Spannholmane fra 1992-2018.

og tidligere oppsummereringer fra ulike tellinger nedenfor:

LEDIG VIKARIAT SOM LÆRER PÅ UTSIRA SKOLE

Utsira kommune er landets minste kommune med ca 200 innbyggere. Øya ligger 18 km. ut i havet, og bilferjen fra Haugesund tar ca.75 minutt. Den går 4 ganger daglig. Vi har et trygt og godt oppvekstmiljø og full barnehagedekning. Det er mulig med mange ulike fritidsaktiviteter både i svømme – og idrettshallen, flere offentlige og private forsamlingslokaler, to serveringssteder og flotte turstier. På mange måter er Utsira mulighetens øy, og kommunen arbeider med flere nye spennende prosjekter. Bli med på laget, bli lærer i Sirakompasset du også!

2 gangs utlysning:

Stillingen er ledig fra 01.08.2018. Skolen er en 1 — 10 skole med 22 elever. Stillingen rapporterer til rektor. Skolen og barnehagen flyttet inn i nytt, storslått bygg – SIRAKOMPASSET – januar 2011.

For nærmere opplysninger: www.utsira.kommune.no

Vi søker etter en lærer i inntil 100 % stilling som gjerne har realfaglig bakgrunn og er utviklingsorientert, tydelig, forutsigbar og synlig med evne og vilje til å:

·         Framstå som tydelig leder for gruppen.

·         Inspirere og samarbeide med personalet, elever og foresatte om å skape et godt lærings- og arbeidsmiljø

Søkere må ha pedagogisk utdanning eller tilsvarende. Personlig egnethet vektlegges. Aktuelle søkere vil innkalles til intervju.

Vi kan tilby:

·         et positivt og utviklingsrettet arbeidsmiljø

·         en utfordrende stilling med gode muligheter for videreutvikling/-utdanning

·         et samfunn med mange muligheter for den som vil

Kommunen kan være behjelpelig med barnehageplass. Flytteutgifter dekkes etter gjeldende regelverk.

Nærmere opplysninger om stillingen og kommunen kan fås hos oppvekstsjef/ rektor Arna Leidland, mob.48388289 / arna.leidland@utsira.kommune.no 

Politiattest må legges fram før tiltredelse. Bekreftede kopier av vitnemål og tidligere yrkeserfaring vedlegges/ettersendes.

Tilsetting skjer i samsvar med gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Søknad med CV sendes til Utsira kommune, Postboks 64, 5547 Utsira, eller helst på e-post: post@utsira.kommune.no innen 20.06.2018

Søknad om kulturmidler

Midler for 2018 er fordelt. Ny søknadsrunde med lokale kulturmidler til lag/foreninger og kulturliv på Utsira vil ha søknadsfrist 15. februar 2019. Utlysning i januar.

Nytt av året er at søknadspott er øket med 25.000,- og at det er totalt 75.000,- til fordeling i kulturmidler 2018.

Utsira kommune har barn og ungdom som prioritert gruppe. Søknad kan skje via enkeltarrangement innen for de ulike søknadsbolker, eller til drift, som skissert i søknadsskjema (skjema som pdf, skjema i word). Se retningslinjer for fordeling av kulturmidler

plakat utlysning kulturmidler 2018 full størrelse

Til fyret, halvveis

Kristen Rønnevik gir oss i sommer en kulturopplevelse langs Fyrveien. Prosessen med å flytte et uthus fra Haugesund har startet. Kunstprosjektet skjer i regi av On the Edge - En kjede av fyr. Bli med å delta! Oppføringen av bygget vil være midlertidig i 3-4 måneder. Kunstner vil være tilstede tirsdag og fredag denne uke. Åpningsarrangement med kunstner til stede den 13. mai.

UTSIRA FYR
Kristen Rønnevik
TIL FYRET, HALVVEIS
Kristen Rønnevik skal flytte et uthus fra Haugesund til Utsira. Uthuset
er for de som bor på Utsira og besøkende. Tradisjonen med
å flytte hus i Norge går langt tilbake. Tidligere da materialer var en
mangelvare og kostbare, var det ikke uvanlig at hus ble demontert
og flyttet. Man flyttet huset til der hvor det var arbeid å få. Kristen
Rønnevik ønsker å gjøre det motsatte i dette prosjektet. Det er viktig
at uthuset skal tilhøre fellesskapet. Uthuset skal være stasjon
for hvite sykler uten grenser. Her skal publikum kunne låne sykler
gratis for å utforske øya. Syklene er tunge å trø, noe som medfører
at en må gå av sykkelen når en kommer til en bratt bakke, og
man er tvunget til å sanse langsommere. Lokalbefolkningen skal
involveres i prosjektet.
Uthuset har fått sitt eget motto: «Det er det samme hvem du er,
eller hvor du kommer fra, kom inn å vær velkommen med aktsomme
bevegelser.»
Kristen Rønnevik (f. 1977) bor og arbeider i Haugesund. Han arbeider
ofte med å skape sosiale arenaer og møter der bevissthet om
lokal natur og miljø kan bli større. Deltagelse og dialog er viktige
elementer i hans verk.

on the edge 2018

Tidligere arbeider - blant annet : Grønn Au Pair

Den store strandryddedagen

Takk for innsatsen til alle som var med på å rydde strender på den store strandryddedagen torsdag 3. mai 2018. Strandrydde uka varer ut til søndag. Så det er ennå mulig å få med naboen på en strandryddedugnad. Kontaineren står enda på kai i Sørevågen.

Utsira Skole gorde en stor forskjell da hele skolen var med på å fjerne hele 41 sekker med plast og annet skrot fra strendene rundt Helganes. Strandryddedagen ble en fin aktivitetsdag for skolen, med god tid til rydding og grilling.

https://gfx.nrk.no/f-16S41kj9pHOYwUgo6GTwuwoHqbDSpHASBSeFfgX0LQ Resultater er raportert til NRK Rogaland og er lagt inn i ryddeportalen til Hold Norge rent

Kystlaget Utsira hadde også en god aksjon 'Synnan i miljo' i Sørevågen. Det rapporteres om god oppslutning og mye garnrester som er kilt fast inne i mellom steinblokkene i moloen.

Kystlaget Utsira sitt bilde.  https://scontent.fsvg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/c0.10.320.320/p320x320/431515_429518610452362_1223896892_n.png?_nc_cat=0&oh=b4d8b3e38048d660056a55772c0d1793&oe=5B933279Du kan se bilder fra Kystlaget Utsira sin strandryddedag på facebook. 

Strandryddedag og ryddeaksjoner i mai 2018

Det er mange som har planlagt å rydde strender og langs veiene på Utsira nå i mai. Vi har satt ut en kontainer på kaien i Sørevågen til de som ønsker å levere plastavfall og annen rape fra strandryddeaksjoner. Plasten dreper dyr og fugleliv i havet.

Støtt opp om Kystlaget Utsira sin ryddeaksjon 'Synnan i moljo' på torsdag den 3 mai kl 16.00 - 18.00. Sjekk ut facebook eventet for mer informasjon. Utsira Skole og administrasjonen har ryddedag den 3. mai på ulike lokaliteter i løpet av skoledagen/arbeidsdag.

Vi oppfordrer ryddeakjsonister om å legge inn ryddeaksjoner inn i ryddeportalen til holdnorgerent.no. Det er også mulig å legge inn områder som bør ryddes. Eller gi oss et vink på post@utsira.kommune.no

Det nytter å rydde

Slik så det ut langs de fleste strender på Utsira i år 2000...

null

Vi har ryddet strender siden tidenes morgen, først verdifulle havvrekster til plank og ved, ...siden plast og rape som ligger til spott og spe.

Første fokus på forsøplingen langs strendene på Utsira var Viggo Ree sine nitidige søppelregistreringer på 1970-tallet. Resultater fra 1974 ble publisert i Fauna. Siden gikk Utsira Skole og Utsira kommune igang med nærmest årlige ryddeaksjoner fra 1990-tallet og utover.

Vi fikk 'Håbet' av Solveig Egeland i 2011, den første grønne hytta (oceanhope.no) i regi småhytter.no 

Slik ser det ut i Øygarden i Hordaland i dag etter nærmest 50 år uten rydding av strender. Sjekk ut innslag fra NRK Hordaland om "Skrekkens øy" nord på Øygarden i Hordaland.  

Vi anbefaler også Planet Plast - Der Line Elvsåshagen vil redde hvalene, fiskene og fuglene som dør av plasten i havet.

Støtt opp om våre ryddeaksjoner, lag din egen ryddeaksjon, eller gi oss et tips om hvor vi bør rydde nå i mai.

Lykke til :-)