Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Siste nytt og informsjon om koronavirus

FHI korona
Det nye koronaviruset (coronaviruset) ble oppdaget i januar 2020 og ny kunnskap tilkommer stadig. Hvordan kan den enkelte forebygge smitte? Informasjon og råd vil bli justert og oppdatert i henhold til utbruddets utvikling og kunnskap om infeksjonen. Oppdatert tirsdag 15. februar 2022. kl 12.00.
Nasjonal informasjonstelefon 81555015 Man-Fre 08.00-15.30.
Kommunal koronatelefon Man-Fre 09.00-11.00 99219496

Lørdag 12. februar - regeringen kastet meteren og munnbindet

Vi tar tilbake hverdagen og regjeringen innfører store lettelser i nasjonale råd. Les oppdaterte råd etter 12. februar

Onsdag 2. februar 2022 - Store lettelser i de fleste nasjoale tiltak.

Meteren opprettholdes der det ikke er mulig å holde meteren, taxi, buss, ferjer og foajeer, Ellers store lettelser i kulturliv og dagligliv. Se endringer på regjeringen.no Ta vaksinen, test deg ved symptomer og varsle nærkontakter

Tirsdag 25. januar 2022 - Nytt smitteregime med selvtesting og selvrapportering

Husk å hente hurtigtestere før skolestart mandag 3. januar - deles ut til lærere/elever/barnehagebarn som ønsker kan hente hurtigtestere i kommuneadministrasjonen fram til og med kl 15.00 torsdag 30. desember 2021.

Onsdag 15. Desember  - ytterligere innskjerpninger Nasjonale råd (gjeldende fra midnatt 15.12.21)

Onsdag 8. desember Oppdatert nye nasjonale råd 7 desember

Fredag 3. desember  Innført ny forskrift gjeldende fra lørdag 4. des - 7. januar

Utsira kommune har sammen med kommunen på Haugalandet vetatt felles forskrift og felles handlingsmønster på Haugalandet. Les mer om munnbindforskrift og andre felles råd

Fredag 12. november

eneste smitte-fri kommune i Norge, men reiseråd og annet er stadig under endring, ..så sjekk jevnlig oppdateringer om nasjonale råd på fhi.no Nasjonale anbefalinger etter pressekonferanse:

  • Kommuner kan ta i bruk koronasertifikat for å hindre nedstegning.
  • Uvaksinerte personer over 18 år som bor sammen med en som er smittet av korona, får nå plikt til å teste seg
  • Uvaksinert helsepersonell bør testes to ganger i uka og bruke munnbind
Det vil trolig komme felles anbefalinger fra Haugalandet de nærmeste dager, så det kan være lurt å holde meteren, ha på munnbind der du ikke kan og legge vekk håndhilsingen igjen. Selvtester ligger utenfor helsestasjon på Siratun.

Onsdag Mandag 25. oktober

Ennå smitte-fri kommune, men reiseråd og annet er stadig under endring, ..så sjekk jevnlig oppdateringer om nasjonale råd på fhi.no

Torsdag 22. juli

Utsira kommune sendte ut en reminder på kommune-appen med fortsatt koronahensyn, nå som vi har delta-variant og sommerstemning.

• Syke personer skal holde seg hjemme

• God hygiene

• Redusert kontakt mellom personer, og hold minst 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste

• Ute blant folk (i det offentlige rom, inkludert offentlig transport) er det uendrede råd og regler. Dette gjelder for eksempel råd og regler om avstand, antall, hygiene, og bruk av munnbind. Ut å reise i sommer? Her er oppdaterte reiseregler for utenlandsturer

Onsdag 26. mai 2021 - Nasjonalt vaksineprogram.

Utsira kommune følger Nasjonalt vaksineprogram. Forventet vaksinering i de ulike grupper. Når Utsira får 'mindre doser' betyr det ingen doser. Fra uke 30 vil det bli flere doser. Nytt: Studenter bosatte i kommunen som skal reise utenlands, i studier, kan ta kontakt for prioritering i vaksinekø. Gjelder studenter som skal ha to doser før studiestart i utlandet.

Onsdag 4. mai lettelse i karanteneregler for vaksinerte

Fra og med midnatt 3 mai ble det innført lettelser i karanteneregler for fullvaksinerte.

Mandag 26 april 2021 - Gjenåpningsplan fra 16 april mer her

Mandag 12. april 2021 - Følger Nasjonal forskrift åpning kjøpesenter osv.

Utsira kommune følger nå Nasjonal forskrift  forsatt handle lokalt innen kommunen, unngå unødvendige reiser og munnbind der det ikke er mulig å holde 2meten. Skoler og Barnehager på gult nivå. Varslet endringer 14. april. 

Tirsdag 16. mars - Ny nasjonal forskrift for hele Yttre Haugalandet.

Utsira kommune tilslutter seg ny strengere Nasjonal forskrift sammen med de andre kommunene på Haugalandet. Forskriften vil gjelde fra midnat og fram til 11. april 2021. Dersom vi skal få kontroll på situasjonen på Haugalandet må flest mulig holde seg i ro og unngå flest mulig nærkontakter. Vi beholder gult nivå i Utsira skole, voksenopplæring utgår i perioden. Testing i røde dager i påsken gjøres på legevakt i byen.

Torsdag 11. mars 2021 - Ny regional forskrift for hele Haugalandet

Utsira kommunestyre vedtok i dag at de ville slutte seg til de andre kommunen på Haugalandet med egen lokal forskrift. Dette betyr en del innskjerpelser med bla sjenkestopp, nedstengt kulturliv,..mm. Organiserte aktiviteter for barn og ungdom under 20 år kan fortsette så fremt man klarer å opprettholde nasjonale føringer. Les hele forskriften her. Forskriften er gjeldende fra 12.-26.mars 2021.

Tirsdag 19. januar 2021 - Fortsatt lock-down, men noen lettelser

Det har blitt lettelser med inntil fem personer på besøk i private hjem,.. forutsatt at man kan holde meteren og har god håndhygiene. Ungdomsskolen er nede på gult nivå igjen. Her er oppdatert informasjon om nasjonale anbefalinger og regler på helsenorge

Mandag 4. Januar 2021 - Nye Anbefalinger for hele landet

Nye nasjonale anbefalinger medfører at Utsira Skole - ungdomsskolen er på rødt nivå. All kulturaktivitet, inkludert Bygdekinovisninger utsatt visning foreløpig til 18. januar. Ikke gå på besøk og ikke unødvendige reiser. Siste nasjonale råd i sin helhet på helsenorge.no

Mandag 30 November - Oppdatert om reiseråd og nasjonal anbefaling i jula

Siste anbefalinger og reiseråd på helsenorge.no, samt oppdatert info om hurtigtest. Presisert i helsedirektoratet - julebesøk

Tirsdag 10. november - innskrening av reiseaktivitet

Smitten er på vei opp og regjeringen i samråd med FHI har bedt om minst mulig unødvendige reiser og samlinger av større grupper i våre egne hjem. Siste presiseringer finner du her.

Torsdag 28. oktober - Presisering nye nasjonale tiltak

Maks 50 personer private arrangement, unngå mange nye nærkontakter, maks 5 besøkende gjester i familie, 1 meters regel på kafe/pub og kollektivtransport. Les hovedtrekk i nye Nasjonale retningslinjer her

Mandag 12. oktober - koronaåpning av Sirahallen

Mindre grupper på opptil 10 personer i faste kohorter kan nå kvittere ut nøkler til svømme og idrettshall. Inn/ut kvittering i administrasjonen sin åpningstid. Les nye regler for utlån her.

Onsdag 30. september - munnbind under karantenetransport, sirahall status

MS Utsira har endret til nasjonale reiseråd for reisende fra røde områder (krav om munnbind i karantene). Se 'Reiser du i karantene?' fra rutebåten.  Utsira kommune har forsøkt å få til gradvis åpning av SIrahallen med eget smitteregime og dagsutlån i arbeidstid. Grunnet problem med kloring og temperatur blir dette utsatt til etter høstferien.

Mandag 15 . juni - nye reiseråd

Det er åpnet opp for nye reisemål. I denne forbindelse er det nyttig å følge med på nye innreiseregler og reiseråd:

Vedr. åpning av svømmehaller og treningssentre - Utsira fortsatt stengt

Mandag 11. mai - Nye smittevernsregler for idretten og oppmying i kulturlivet - 50 personer og 1 meters avstand

Fra mandag den 11. mai er det mulig med fysisk aktivitet i hall og utendørs - Dette gjelder ikke treninssenter og førnøyelsesparker som blir stengt til 15. juni. Les mer om oppmykning i idrettsliv.

Onsdag 22. april - Oppheving av hytteforbud, oppstartede barnehager og klargjøring av skoler

Tirsdag 21 april ble hytteforbud opphevet og i dag fikk vi en presisering der unødvendige fritidsreiser er fjernet. Flere utleiere på Utsira vil nå vurdere en myk oppstart av overnatting og kafedrift, der man klarer to-meters regel og grupper under fem personer. Tannlegetjenester og andre en til en tjenester er også i myk oppstart. Her er en fin oppdatert side fra regjeringen.no med spørsmål og svar på de fleste tema om korona.

Onsdag 15. april - Nasjonale retningslinjer åpner opp enkelte tjenester

  • 20.apr barnehager kan åpne gradvis.
  • 27.apr småskolen 1.-4.klasse kan starte opp + SFO
  • 20.apr. overnatting på fritidshytter er lovlig igjen.
  • 20.apr. helsefaglig virksomhet en-en kontakt kan starte opp, ivareta smittevernhensyn.
  • 27.apr. Videregående skoler, yrkesfagelever VG2 og VG3.
  • Senest 27.april andre en-en kontakt, frisører og hudpleie osv. kan starte opp, tenk smittevern.
  • Kulturarr. Inkl svømme- idrettshaller er fortsatt nedstengt fram til 15. juni

Tirsdag 31. 03. påskehilsen - en anerledes påske

Ordfører skriv i forkant av påske, med oppdatert korona-informasjon. En annerledes påske (lenke). Formannskap blir avholdt på digital løsning den 16. april, info om skole og barnehage, samt medling til besøkende. Vi har også publisert tellTur som bli aktiv fra og med 1. april og tips om strandrydding.

Fredag 27.03 Hold 2 meter avstand og ikke mer enn 5 personer

Koronaloven fastsatt i statsråd. Utsira har fått påpluss i krisepakke. Krisestab samles daglig på teams men samles kun ved behov i helgene. Kriseteam-korona består av: Marte Eide Klovning (ordfører), Tove H. Grimsby (vara ordfører), Geir Helge Rasmussen (BLU), Bjørn Aadnesen (leder kriseteam, rådmann), Stig Lillesund (kommuneoverlege), Bente Pettersen (Helse og omsorg), Arvid Helgesen (drift), Rune Solevåg (økonomi), Arnstein Eek og Atle Grimsby (stab/beredskap) og Frode Skare (MS Utsira). Eventuelle tilreisende må belage seg på at offentlige toaletter er stengt og følge nasjonale råd og retningslinjer.

 altblirbra #altblirbra tilslutt. Vi har vår egen 'regnbue' i kompassrosa som er kunstnerisk utsmykning av Christian Sunde, utenfor Sirakompasset. Mange barn tegner regnbuer med #altblirbra på Instagram nå for tiden. 

Tirsdag 24. 03 Følger nasjonale råd og henstillinger

Utsira kommune følger nasjonale råd og henstillinger, intet nytt vedr. smittesituasjon. Kommunelegen har presisert om hygieneråd, karantene og isolasjon i kommune app. Haugesund kommune har opprettet eget korona-nummer 48106331 som også er åpen for Sirabuen.., så hvis du lurer på noe, ring! Videre framdrift blir bestemt ut fra dagens pressemelding 

Onsdag 18. 03 - Helse og omsorgssjef forskjell på karantene og isolasjon 

Helse- og omsorgssjef har publisert reiseråd og orientert om forskjell på karantene og isolasjon i vår kommune app. Unngå unødvendig reising. Reiser MS Utsira skal fortrinnsvis skje i bil for å unngå å smitte mannskap ombord på rutebåten. Nå oppfordres flest mulig å holde seg hjemme. Les mer om karantene og isolasjon på helse.no

Onsdag 18. 03 - Ordfører informer om status og takk for velvilje

Skriv til befolkning på Utsira - ordfører informerer om staus og takk for at Sirabuen stiller så positivt opp Nasjonale føringer for arbeidet med å hindre rask spredning av Koronavirus.

Mandag 16. 03 - Normalisering og stengt rådhus.

Kriseledelse samles daglig 13.30 via nett/møte. Spørsmål vedrørende korona-håndtering i kommunen kan rettes til vårt sentralbord på  99219494. Vi forholder oss til nasjonale føringer og vi ber om at ingen prøver seg med myndighetsutøvelse overfor tilreisende eller arbeidsfolk som har klarert sitt arbeidesforhold og vurdert sin smitterisiko her ute.

Utsira kommune er på jakt etter ekstra krefter med helsefaglig bakgrunn som kan gjøre en innsats for oss ved behov. Vi ønsker å registrere mulige sykepleiere, helsefagarbeidere, hjelpepleiere. Ta kontakt med Bete Pettersen på tlf 90553171

Ekstra oppdatert? Vi minner om pressekonferanse justis- og beredskapsdept. kl 16.30 i dag

Fredag 13. 03 - Fellesløft i arbeidsliv NHO, LO, NAV og Fylke

Det er en krevende situasjon vi står i. I Rogaland deltar NHO i flere samarbeid med LO, fylkesmann, fylkeskommune og NAV, og trepartssamarbeidet fungerer godt i en beredskapssituasjon. Det er å forvente at dere opplever økt pågang fra bedrifter fra og med neste uke. Om det kan være til hjelp, må dere gjerne bruke NHOs målrettede informasjonsside for bedrifter med både råd, telefon og chat. Rådene vi gir vedrørende det å være arbeidsgiver oppdateres i tråd med de endringene som kommer, inkludert dagens tiltak fra regjeringen. https://www.nho.no/

I tillegg har NAV Rogaland følgende relevant informasjon til bedriftene:

Lenke til info om permittering: https://www.nav.no/no/bedrift/oppfolging/permittering-og-omstilling

Lenke til markedsteamene: https://www.nav.no/no/lokalt/rogaland/relatert-informasjon/marknadsteama-i-rogaland

Fredag 13.03 - Fritidsreiser og hyttefolket

Beredskapsledelsen henviser til regjeringens anbefaling om at en unngår i størst mulig grad fritidsreiser, og gir denne anbefalingen videre for personer med fritidsbolig på Utsira

Torsdag 12.03 C-skriv til husstandene

Vi ber om at personer som ikke trenger akutt hjelp ikke kontakter legevakt (116117) eller ambulanse (113) unødvendig. Det er vintersesong, og de fleste med luftveisplager har ikke risiko for koronavirus. Undersøk derfor om du har vært i områder med smitterisiko før du kontakter helsetjenesten.

Har du spørsmål om det nye koronaviruset? Hvis du ikke finner svar via fhi.no eller her, ring informasjonstelefon: 815 55 015

Torsdag 12.03: Forbud arrangement fram til 26. mars

Vi stenger nå ned alle kulturarrangement i henhold til Helsedirektoratets bestemmelser. Dette gjelder også Bygdekinoens virksomhet.

I førsteomgang alle kulturaktiviteter fra i dag torsdag 12. mars fra kl 18.00 til og med torsdag 26. mars.

Fra helsenorge.no: (Pålegg gjelder alle kommunale og private aktører)

Forbud mot arrangementer

Helsedirektoratet fatter videre med hjemmel i smittevernloven § 4-1 andre ledd vedtak om forbud mot/stenging av:

•    Kulturarrangementer inkludert Bibliotek

•    Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs

•    Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffé. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.

•    Treningssentre

•    Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking (piercing) og liknende

•    Svømmehaller, badeland og liknende

Oppdatert på korona-viruset? Sjekk ut siste nytt på https://helsenorge.no/koronavirus

Torsdag 12.03 Stengte Skoler og Barnehager til 26. mars

Utsira barnehage og skole er stengt fra og med kl. 18.00 i dag til og med 26. mars. Elevene skal imidlertid ha tilgang til læringsaktiviteter i perioden. Vi ber foreldre hente bøker, div. utstyr og forslag til læreplaner på skolen fra og med kl. 13.00 i morgen. Lærerne vil i tillegg være i kontakt med elevene på Teams. Ta kontakt med rektor hvis dere har noen spørsmål.

Vi vil i denne forbindelse minne om generelle hygieneregler, som forebygger luftveisinfeksjoner, influensasykdom og mageinfeksjon på en god måte.

Hvordan forebygge smitte - råd fra Folkehelseinstituttet

For reisende:

Travelers corona  Klikk for en større versjon

Informasjon til barn og unge:

Hermine spørvideo