Ordførerskifte i Utsira Komune

varaordfører Marte Eide Klovning første kvinne siden Åsa Helgesen Foto: Rune Solevåg

Utsira kommune vil med dette informere om at Utsira skifter ordfører

Utsira får sin første kvinnelige ordfører etter Åsa Helgesen som ble Norges første kvinnelige ordfører i 1926.

Ordfører Jarle Nilsen (AP) overlater ordførerklubba til Marte Eide Klovning (AP)  Den formelle konstitueringen vil foregå i slutten av august. Med sine 28 år blir Marte Eide Klovning den yngste ordføreren i Rogaland.

Det foreligger ingen dramatikk i forbindelse med denne endringen. Samarbeidet på det politiske nivå og samarbeidet med administrasjonen har fungert optimalt. Det er ønsket om å få mer tid til familien spesielt kvelder og  helger, som gjør at Nilsen velger å gi fra seg ordførerklubba. Kombinasjonen ordfører og fylkespolitiker har ført til et betydelig antall reisedøgn, mellom 150 – 200 døgn pr år. Når et møte blir avholdt i Stavanger, fører det som oftest til at en må foreta en overnatting enten i forkant eller i etterkant av møtet. Det har vært svært arbeidskrevende  å drive med både kommune- og fylkespolitikk med den lave rutefrekvensen. Spesielt merkes dette godt på vinterstid, da ruta reduseres med en avgang mandag til torsdag.

”Jeg tror det er viktig at Utsira har en representant i fylkestinget de neste 3 årene og det at vi har dyktige personer som kan overta, gjorde dette valget enklere for meg”, uttaler Nilsen. Han utaler videre at han fortsatt ønsker å gjøre det han kan til beste for Sirabuen, gjennom de øvrige politiske verv han innehar.

Endringen kom svært brått på nåværende varaordfører Marte Eide Klovning (AP).          ”Tanken har slått meg at noe sånt kunne skje, men ikke så tidlig i perioden”, uttaler Klovning. Marte Eide Klovning fikk i går kveld solid støtte fra alle som deltok på et fellesgruppemøte mellom Ungdomslista og Felleslista. Marte Eide Klovning uttaler videre at det er med spenning, glede og litt frykt hun tar over posisjonen som ordfører. ”Jeg vil gjøre mitt beste for Utsira sin framtid, men jeg håper på både hjelp og støtte fra øvrige politikere, administrasjon og innbyggerne for øvrig”, avslutter Klovning.

Ordfører Nilsen har også stor tro på Marte Eide Klovning. Tross sin unge alder har hun etablert seg tungt politisk på Utsira og har markert seg også i fylkespartiet. ”Jeg vil bidra det jeg kan, for å hjelpe og støtte Marte Eide Klovning som ordfører”, sier Nilsen

Jarle og Marte - Gammel og ny ordfører i Utsira Kommune

Ordførerskifte Jarle Nilsen og Marte Eide Klovning. Foto: Rune Solevåg