Nyvalgt leder i Utsira Næringsforum

Utsira Næringsforum hadde ekstraordinært årsmøte 19.10.2011. Kjetil Klovning ble valgt som ny leder. Reiselivsgruppa har valgt nytt styre. Leder: Hege Asbjørnsen Sekretær: Hans Van Kampen

Utsira kommune har knyttet til seg Haugaland Vekst som sin næringsavdeling. Kommunens kontaktperson er Annette Sæther, tlf. 52010821/ 91541774.

Gjeldende strategiske næringsplan for Utsira viser til følgende fokusområder:

* Stedsuavhengige arbeidsplasser

* Grønn Øy /fornybar energi

* Opplevelsesnæringene ( Reiseliv/ Kultur)

* Akvakultur/ Fiskeri

Kjøpe kommunal tomt på Hovland ?

Utsira formannskap ønsker å få inn bud på den kommunale tomta på Hovland sør forbi fotballbanen (steinfyllingen).

Det har kommet inn bud på kr 200.000 på denne tomta. Areal ca 450 kvm. Reguleringstatus: Heilårsbolig.

Utsira formannskap ønsker å informere publikum om budet slik at andre også får muligheten til å melde sin interesse for tomta. Eventuelle høyere bud på tomta må være Utsira kommune i hende innen 17. november 2011 da kommunestyret skal ta avgjørelse om salg av tomta den 26.11.11. For nærmere opplysninger kontakter dere saksbehandler Arnstein Eek

Hevning av havarert seilbåt

Seilbåten, som havarerte utenfor moloen i Sørevågen, er nå nesten hevet!

Den havarerte seilbåten  utenfor moloen i Sørevågen er nå hevet til overflaten. Det er store skader på styrbord side foran og bak. Slik den nå ligger er båten kondemnert!

Hevingen ble foretatt av Viking Redningstjeneste og de vil nå få demonert seil, master + diverse annet før den blir heist på over på tilhenger og fraket fra Utsira.

Salg av den røde skolen

Daniella De Vreeze og Hans van Kampen har kjøpt den røde skolen for kr 500.000. Overtakelse er satt til 10. November 2011. Kjøpet omfatter ikke den søre delen av skoleplassen.

Auksjon av møbler på den røde skolen

Ungdomsskoleelevene solgte møbler for kr. 6518,-

Under auksjonarius Even Sandmo sin myndige og bestemte ledelse fikk elevene på ungdomsskolen auksjonert ut hyller, bord, leker, spill, gardiner, m.m. for til sammen kr. 6518.

I skrivende øyeblikk er dette ennå ikke tatt en avgjørelse om hva elevene vil bruke pengene til, men mye tyder på at det ikke vil bli noe problem å finne ut:)

Vi takker våre kunder og alle involverte for god og sporty innsats med å bli kvitt de siste restene av inventar og utstyr på den røde skolen

Veibelysning på Utsira - spesielt Kvalvikveien

Veibelysning på Utsira er gjennomgått i uke 44 av vår samarbeidspartner, Haugaland Kraft, og det er igjen blitt trivligere å bevege seg ute på sein kveldstid.

Etter utbedringen på mandag ettermiddag, 31.okt. 2011, holdt reparasjonen for Kvalvikveien i 3-4 timer før den igjen falt ut! Haugaland Kraft kommer igjen ut i uke 45 og det kan godt være at noen av lyskasterne blir skiftet ut i dette området!

Kr. 77 250,- samlet inn på Utsira i forbindelse med årets TV-aksjon

Takk til alle som har gitt og bidratt i forbindelse med årets tv-aksjon på Utsira. Med hele 361 kroner pr. innbygger har vi satt ny innsamlingsrekord her ute. En spesiell takk til barn og voksne på Utsira Barnehag og Skole for deres bidrag, næringslivet, hummerfiskere forening og lag.

Mange var med å bidro til at Utsira Kommune fikk ny innsamlingsrekord på hele 77.250,- og 361 kroner pr Sirabu til TV aksjonen 2011 og arbeidet til Norsk Folkehjelp.

Utsira Barnehage og Utsira Skole var aktivt med å bidro til rekordinnsamlingen med egen cafe, basar og aukjson. Her fra Barnehagen

Ungdomsskolen viste stor oppfinnsomhet med gjenbruk av gamle pulter og skoler fra gml skolen og egen side på Facebook

Facebooksiden til Ungdomsskolen

Det ble også arrangert en egen Hummerfest til inntekt for TV-aksjonen.

TAKK TIL ALLE som var bed å bidro i forbindelse med innsamling til TV-akjsonen 2011