Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Aktuelt

5. desember i fjor

Sist desember fikk damelaget til Utsira drakter. Dagen ble feiret med "Girlpower-cup".

Det stod ikke på innsatsen i nye lilla drakter. Øyas ungutter tok pokalen...

Eventyr og Julegrantenning.

Utsira velforening og Utsira bibliotek markerte i går advent med eventyrstund og julegrantenning. Elevrådsleder Vebjørn Botn fikk gleden av å tenne lysene i et flott stort tre i splitter ny fot ved Sirakompasset. 30-40 stk dannet ring rundt treet og sang julesanger av full hals, da det brått dukket opp to nisser...

Det var to velfødde nisser med litt buksesig! Av det godslige slaget...

De fikk sitte kongelig i Sirakompassets eksklusive kongestol. Etter å avklart at det var mange snille barn til stede åpnet de sekken og jammen ble det pakker på alle mann!

Det såg ut til at t.o.m. lysmestrene Johannes og Rex som er mer enn voksne fikk.

Enkelte beit seg merke i at det har kommet lys i gamlefyret. Har fyrnissen flytta inn igjen?

Norge sett fra Utsira fyr 4. desember

Utsikt østover fra Utsira fyr. De røde prikkene er verdens første vind-hydrogenanlegg. Men hva er det som lyser slik i Norge?

Utsikt mot Norge

Søndag 4. desember

Nytt kontrollutvalg har første møte i dag

Kontrollutvalget har fått konstituert seg og avvikler i dag sitt første møte.

Kontrollutvalget har vært samlet på Siratun i dag til både opplæring og møte. Kontrollutvalget har eget sekretariat som er felles for Haugalandet (interkommunalt). Torill Hallsjø er daglig leder for Haugaland kontrollutvalgssekretariat og er den som helst tar turen til Utsira.

Jan Kristoffer Høiland er politisk valgt leder for vårt kontrollutvalg.

Fyrnissen har flytta inn i fyret!

Fyrnissen har satt lys på gamlefyret og flytta inn! Var det sist søndag da strømmen gikk han kom, eller kom han i går?
Fyrnissen har flytta inn i fyret!

Fyrnissen i arbeid...

Tur avlyst!

Lørdag har idrettslaget planlagt tur for å se etter fyrnissen. Denne turen er nå utsatt! Ny dato kommer senere.

Årsaken til avlysningen er at strømmen har gått i maskinhuset på fyret, slik at vi ikke får starta den "riktige" fyrlinsa fra Barbier & Bernard. Så da blir det ikke så lett å få øye på nissen heller. Vi tar turen nærmere jul!

Fyrnissen ser ut til å ha flytta inn i gamlefyret i stedet, for der er det lys.

På Utsira fyr er det nå led-lyset fra Sabik som lyser. Det har det gjort i 7 år (siden 1.12.2004)

Storm, springflo, båten innstilt, litt sol, litt regn og fint lys

Rutebåten er innstilt inntil videre og ligger godt fortøyd i Nordevågen. Dermed blir det lite sirabuer på rad 5 østre på stadion i ettermiddag. I stedet har vi underholdt oss med været. God springflo, men ikke rekordhøyt. God vind, men ikke mer enn vi må regne med for årstiden. Nå gikk endelig de siste bladene fra trærne.
Storm, springflo, båten innstilt, litt sol, litt regn og fint lys

Søndagstur a la Utsira

Full storm, 27 sekundmeter ved Utsira fyr kl 15:00. Perfekt for søndagstur a la Utsira for den som vil leke i vinden...

Grunnstein på plass i monteren sin!

Akkurat som en hummer har nå grunnsteinen til Sirakompasset fått kroet seg i hula si. I dag 18.11.11 ble den nedsenket i dertil egnet monter.

Grunnsteinen i Sirakompasset er signert av kronprins Haakon, lagt ned av statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og nå omsider endelig plassert i monteren sin og forseglet. Datoen i dag er 18.11.2011. Nedleggelsen ble gjort uten seremoni, men med flere kokker.

Rektor virret rundt med to oppdragsgivere på en gang, lærerne har hatt plandag med eget kurs og lærer Jorunn Nordvik 60-årsdag. Så nedleggelsen skjedde med mye folk i farta.

Undertegnede var utkalt som fotograf. Utviklingssjef Arvid Helgesen for å overvåke det hele. Arvid endte opp som renholder og steinløfter.

Rektor Bjørn Aadnesen kom skridende med en bunke regalier for nedleggelse under steinen. Vi oppdaget fort behovet for et tøystykke, eller lignende for å skille og skjule disse ”regaliene” under steinen. Lærer Tove Grimsby ble motvillig trumfet ut av lærerkurset for å hjelpe oss med å finne et tøystykke, eller lignende. Selvsagt kom hun med en bunke og Arvid steinløfter fikk prøvd seg flere ganger i forhold til å finne ut hvilket tøystykke som matchet best… Jorunn sitt bidrag ble å skrinlegge det grønngule tøystykket. Helst ville vi hatt det lyseblå som steinen har lagt på i påvente av nedsenkning, men dette var spikret på ei altfor stor sponplate og ikke mulig å gjenbruke.

Når beslutningen var tatt ble det spørsmål om behovet for stryking av tøystykket. Selvfølgelig kom forslaget fra Tove. Undertegnedes bidrag ble å overbevise de to øvrige herrer om nødvendighetene av stryking. Argumentet om 5 minutter ekstra i et 50 års perspektiv slo til. Vinsten for undertegnede var muligheten for å ta flotte bilder av rektor med strykejernet! Avdeling husflid skal ikke se bort i fra at det kommer nytt strykebrett og –jern til avdelingen med det første. Nå har nemlig rektor ”hatt skoen på”… Innimellom alt fikk vi smakt Jorunns usedvanlig gode peanøtt60-årskake!

Omsider fikk Arvid ta det siste løftet. Steinen er dermed nå plassert på et nykrøllet, så godt som menn kan folde et tøystykke i bunnen av en monter, og nystrøket grått tøystykke i monteren sin. Monteren er forseglet med ei glassplate og skal ikke åpnes før etter minst 50 år.

Noe annet vil vel ikke bringe lykke? Lysene i monteren er dermed også forseglet! Inne i monteren.

Hvor lenge kommer disse til å lyse? De er av typen LED og kanskje seriekoplet. Når lysene slokner, så blir det mørkt i 50 år. Hva med et veddemål? Skal vi vedde på når lysene slokner? Og gi overskuddet til ”folkeaksjon for flygel i Sirakompasset”? 50 % av innsatsen går til premie til den som tipper riktig dato, resten til flygel Jo flere som tipper, jo større blir summen! Jo større sum, jo flere blir med!

Hva som ligger under steinen? Tegninger og bilder, husnøkkelen, en minnepinne med diverse på. Med mer. Hemmeligheter skaper spenning! Spørsmålet er om ikke jeg som kommer fra gullkysten fikk lurt med et lite stykke minne som viser hvem som ble seriemester og Norgesmester i fotball 2011!?

Bilder av rektor med strykejernet blir lagt ut senere, eller solgt til høystbydende for folkeaksjonen for flygel...

Rune Solevåg

Strykeansvarlig fotograf

Nyvalgt leder i Utsira Næringsforum

Utsira Næringsforum hadde ekstraordinært årsmøte 19.10.2011. Kjetil Klovning ble valgt som ny leder. Reiselivsgruppa har valgt nytt styre. Leder: Hege Asbjørnsen Sekretær: Hans Van Kampen

Utsira kommune har knyttet til seg Haugaland Vekst som sin næringsavdeling. Kommunens kontaktperson er Annette Sæther, tlf. 52010821/ 91541774.

Gjeldende strategiske næringsplan for Utsira viser til følgende fokusområder:

* Stedsuavhengige arbeidsplasser

* Grønn Øy /fornybar energi

* Opplevelsesnæringene ( Reiseliv/ Kultur)

* Akvakultur/ Fiskeri

 

Kjøpe kommunal tomt på Hovland ?

Utsira formannskap ønsker å få inn bud på den kommunale tomta på Hovland sør forbi fotballbanen (steinfyllingen).

Det har kommet inn bud på kr 200.000 på denne tomta. Areal ca 450 kvm. Reguleringstatus: Heilårsbolig.

Utsira formannskap ønsker å informere publikum om budet slik at andre også får muligheten til å melde sin interesse for tomta. Eventuelle høyere bud på tomta må være Utsira kommune i hende innen 17. november 2011 da kommunestyret skal ta avgjørelse om salg av tomta den 26.11.11. For nærmere opplysninger kontakter dere saksbehandler Arnstein Eek

Hevning av havarert seilbåt

Seilbåten, som havarerte utenfor moloen i Sørevågen, er nå nesten hevet!

Den havarerte seilbåten  utenfor moloen i Sørevågen er nå hevet til overflaten. Det er store skader på styrbord side foran og bak. Slik den nå ligger er båten kondemnert!

Hevingen ble foretatt av Viking Redningstjeneste og de vil nå få demonert seil, master + diverse annet før den blir heist på over på tilhenger og fraket fra Utsira.

Salg av den røde skolen

Daniella De Vreeze og Hans van Kampen har kjøpt den røde skolen for kr 500.000. Overtakelse er satt til 10. November 2011. Kjøpet omfatter ikke den søre delen av skoleplassen.

Auksjon av møbler på den røde skolen

Ungdomsskoleelevene solgte møbler for kr. 6518,-

Under auksjonarius Even Sandmo sin myndige og bestemte ledelse fikk elevene på ungdomsskolen auksjonert ut hyller, bord, leker, spill, gardiner, m.m. for til sammen kr. 6518.

I skrivende øyeblikk er dette ennå ikke tatt en avgjørelse om hva elevene vil bruke pengene til, men mye tyder på at det ikke vil bli noe problem å finne ut:)

Vi takker våre kunder og alle involverte for god og sporty innsats med å bli kvitt de siste restene av inventar og utstyr på den røde skolen

Veibelysning på Utsira - spesielt Kvalvikveien

Veibelysning på Utsira er gjennomgått i uke 44 av vår samarbeidspartner, Haugaland Kraft, og det er igjen blitt trivligere å bevege seg ute på sein kveldstid.

Etter utbedringen på mandag ettermiddag, 31.okt. 2011, holdt reparasjonen for Kvalvikveien i 3-4 timer før den igjen falt ut! Haugaland Kraft kommer igjen ut i uke 45 og det kan godt være at noen av lyskasterne blir skiftet ut i dette området!

Kr. 77 250,- samlet inn på Utsira i forbindelse med årets TV-aksjon

Takk til alle som har gitt og bidratt i forbindelse med årets tv-aksjon på Utsira. Med hele 361 kroner pr. innbygger har vi satt ny innsamlingsrekord her ute. En spesiell takk til barn og voksne på Utsira Barnehag og Skole for deres bidrag, næringslivet, hummerfiskere forening og lag.

Mange var med å bidro til at Utsira Kommune fikk ny innsamlingsrekord på hele 77.250,- og 361 kroner pr Sirabu til TV aksjonen 2011 og arbeidet til Norsk Folkehjelp. 

Utsira Barnehage og Utsira Skole var aktivt med å bidro til rekordinnsamlingen med egen cafe, basar og aukjson. Her fra Barnehagen

Ungdomsskolen viste stor oppfinnsomhet med gjenbruk av gamle pulter og skoler fra gml skolen og egen side på Facebook

Facebooksiden til Ungdomsskolen

 

Det ble også arrangert en egen Hummerfest til inntekt for TV-aksjonen. 

TAKK TIL ALLE som var bed å bidro i forbindelse med innsamling til TV-akjsonen 2011