Kjære Sirabuer og våre siravenner.

Ordførerhilsen
Dagene går, og vi har nå levd med restriksjoner i over 3 uker, og vi har ingen smittetilfeller per dags dato i vår kommune. Prognosene sier at vi skal bli smittet over tid, men det er viktig at en drar det ned på et nivå som er håndterbart for helsevesenet. Vi vil uansett takke for at folk forholder seg til retningslinjene som er gitt fra nasjonale myndigheter.

Formannskapet samlet seg, digitalt, i går for å diskutere situasjonen vi står i og veien videre. Vi er enige om å avholde et ordinært formannskapsmøte den 16. April, og så får vi se om vi kan avholde møtet på allrommet slik vi pleier eller om det må holdes digitalt. Vi avventer ny informasjon fra regjeringen innen ukeslutt. Det er mye arbeid som skulle vært i full sving, som nå ikke får like mye oppmerksomhet, men alle gjør sitt for å holde hjulene i gang. Hver dag kommer ny informasjon, nye retningslinjer, forskrifter, råd og anbefalinger, og administrasjon og kriseledelsen bruker mye tid på å holde seg oppdatert på dette.

Det er inngripende tiltak som er iverksatt nasjonalt, men det er også lagt til rette for at de som trenge hjelp skal få det. Skolene er stengt inntil videre, men ikke for alle. Barn og unge med særskilte behov skal tas vare på og kriseledelsen i Utsira kommune oppfordrer foresatte til å ta kontakt med rektor Arna Leidland, mobil 48388289, eller barnehagestyrer Marlin Eriksen, mobil 99510303, så snart dere opplever at hjemmeundervisning eller omsorgssituasjonen i hjemmet oppleves utfordrende. Snakk også gjerne med kontaktlæreren deres om eventuelle utfordringer. Har du spørsmål om andre ting som vi kan hjelpe deg å besvare, så ring 99219494 eller besøk Helse Norge sine hjemmesider på www.helsenorge.no, her kan du ringe eller chatte for å få svar på nærmest alle spørsmål du måtte ha.

Vi opplever alle nå, på ulike måter, en annerledes og for mange krevende hverdag. Jeg håper at vi hver og en husker på dette, og bidrar på en positiv måte til å gjøre hverdagen lettere for hverandre. Vi gjør alle det beste vi kan i en utfordrende tid, og klarer vi å hjelpe og heie på hverandre, så vil vi komme ut av dette med et sterkere samhold.

Det nærmer seg påskeferie, den beste ferien i året, i hvert fall for meg. Alle komme him, det er lys i alle hus, og det er folk ute på veiene og i marka. Tenk om det hadde bodd så mange her hele året?

Denne påsken blir annerledes for oss alle, men jeg er sikker på at påsken neste år derfor vil bli en høydare. Det er en klar anbefaling fra myndighetene om å unngå fritidsreiser som ikke er helt nødvendige, så i år anbefales det å ta påskeferien hjemme. Vi gleder oss til Utsira igjen yrer av liv fra glade gjester og siravenner. Inntil da skal vi gjøre vårt ytterste for å ivareta øya og innbyggerne våre.

Et tips til en fin og nyttig påskeaktivitet er strandrydding. Utsira kommune inviterer våre innbyggere til å bidra til å rydde øya vår for søppel og vi vil komme med mer informasjon om dette på Utsira kommune sin Facebookside, så følg med. Vi gjør oppmerksom på at en ikke skal samles flere enn fem stykker og at en må huske å følge rådene som er gitt, men dette vil bli informert om ytterligere på Facebooksiden. Strandrydding var også en del av miljøtipset i mars

Til slutt vil jeg oppfordre alle og enhver til å ta seg en tur ut, helst hver dag. Det hjelper på kropp og sinn, og vil du ikke, eller kan du ikke komme deg ut for å gå, ta med deg en stol og sett deg i solveggen. Frisk luft er god medisin. Last ned app og delta på Utsira sine TellTur-løyper.

Med ønske om en god påskeferie til dere alle sammen!

Marte Eide Klovning

Ordfører