Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Utsira Folkebibliotek


 
Vinner av Brageprisen - Hedersprisen 2013 - Alle folkebibliotek

Utsira folkebibliotek ligger sentralt midt på øya, i kommunens kombisenter Siratun. Her er foruten biblioteket også kommune-administrasjonen, sykestuen, trygdekontoret og Sirahallen med idretts- og svømmehall. Biblioteket er et kombinasjonsbibliotek med barne- og ungdomsskolen. 

Åpningstider:

Mandag  kl 09.00 – 13.00

Tirsdag 08.30 - 14.30

Onsdag 09.00 - 15.00 (skolebibliotekdag, åpent for alle, men kan til tider være ubetjent).

Torsdag 12.00 - 20.00

Epost adresse: post@utsira.folkebibl.no. Telefon direkte er 52750123.

Bruk Mappami:

Der kan dere kan se hva dere har lånt, fornye med lokalt lånekort, fjernlåne om du har nasjonalt lånekort og da oppgi hentebibliotek. Alle kan få nasjonalt lånekort og de kan da låne over hele landet.

Vi har og link til Nasjonal biblioteket hvor dere nå kan lese e.bøker på nettet helt frem til år 2000 dette er en gratis tjenester for alle med norsk IP adresse.

I foajeen vil dere finne bøker om kystkultur, fangst og fiske, og ikke minst mange fuglebøker nå når det store høst-trekket nærmer seg.  Her er  og en billed-bokkasse som gir mulighet til å låne selv om biblioteket er stengt. Vi har også alle tidsskriftene i foajeen, med eget stativ for fagtidsskrifter som vi får fra innkjøpsordningen og Norsk kulturråd. Her står og cd ene som er til utlån med man ulike musikkarter.

Der er også bøker for salg i kassen utenfor biblioteks inngangen.  Dette  tilbudet er selvbetjent når biblioteket har stengt.

I det nye studierom har vi all referanselitteratur, engelsk litteratur og Martin Nags reol. Her er det mulighet til de som tar etter- og videreutdannelse og få sitte . I studierommet er der  2 PC`er til bruk og trådløstnettverk.
Studierommet blir og benyttet til møterom for administrasjonen og andre lag og foreninger.

Utsira Folkebibliotek har Bibliofil som biblioteksystem og det gir brukerne mange fine nett-tjenester som er  levert gjennom BIBLIOTEKSYSTEMER.
Søk i bibliotekets katalogSøk i bibliotekets bokbase
null 
Oversikt over egne lån og reserveringer. 
Ved innlogging første gang, bruk fødselsdato som passord.
null 
Her kan se hvilke bøker som nettopp er lånt ut og levert inn. Du kan også se en liste over nye bøker klar for utlån.

null Safarisøk er søking i bibliotektets kataloger på en ny måte. Veiledet av bilder og tekst finner bibliotektets brukere bøker om bestemte tema, uten selv å måtte formulere søk.

Ønskebok no - En helt ny måte å finne bøker på!

Søke i gamle aviser?

Aktiviteter:

  • oppsøkende bibliotektjeneste
  • bok-kafeer for pensjonister
  • eventyrstund
  • strikke kafeer
  • kulturarrangementer for barn og voksne
  • bibliotek er tilgjengelig på nettet og har eget studierom med P.C/ Internett
  • trådløst nettverk i biblioteket og studierommet
  • Martin Nags boksamling
  • samling med gamle bilder  fra Utsira

  • Forfatteren og kulturøkologen Martin Nag forærte Utsira Folkebibliotek en komplett samling av sine publiserte titler på hans 70 års dag den 30. juli 1997. Foruten skjønnlitterære verk og prosalyrikk, består samlingen av oversatt slavisk litteratur, litteraturhistoriske skrifter og biografier av litteratur- og kulturpersonligheter fra regionen bl.a.: Sigbjørn Obstfelder, Lars Hertervig og Alfred Hauge. Samlingen inneholder over 120 titler, inkl. lokalhistoriske hefter fra Strand og Utsira.

Pekere:

Rogaland fylkesbibliotek 
Nasjonalbiblioteket 
Biblioteknett Norge 
Kulturnett Norge 
Norge.no - Veien til offentlig informasjon og tjenester

Vår biblioteksjef Bjørg Rasmussen har Norges ivrigste lesere, som årlig topper statisikken over antall lånte bøker pr hode.

1. juli er det klart for e-boklån!

1. juli blir en merkedag for Utsira Folkebibliotek og alle andre bibliotek i Rogaland. Bøker kan lånes via appen eBokBib, og i år kan du ta med mye lesestoff på ferie uten å sprenge kofferten. Lån hva du vil, når du vil og hvor du vil!