Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

1. juli er det klart for e-boklån!

1. juli blir en merkedag for Utsira Folkebibliotek og alle andre bibliotek i Rogaland. Bøker kan lånes via appen eBokBib, og i år kan du ta med mye lesestoff på ferie uten å sprenge kofferten. Lån hva du vil, når du vil og hvor du vil!
E-bøker kan endelig lånes på biblioteket

Eboksamlingen blir felles for 20 bibliotek i Rogaland fylke. Det låneren trenger er nettbrett eller smarttelefon. 
For å komme i gang, behøver man applikasjonen eBokBib, som er utlånssystem og e-bokleser i ett. Denne lastes ned gratis fra Google Play eller App Store. For å logge inn trengs lånekort fra bibliotek og PIN-kode.

Bøkene lånes via appen eBokBib http://ebokbib.no/.

E-boken kan du låne på samme vilkår som tradisjonelle papirbøker.

– Du kan låne inntil fem e-bøker samtidig, og lånetiden er 21 dager. Når lånetiden utløper, slutter e-boken å virke. Dermed trenger du ikke å levere boken tilbake. Biblioteksjef Margrethe Djønne sier at Kvitsøy og Utsira har fått en god avtale med Rogaland Fylkesbibliotek og hun ser frem til oppstartsdatoen 1. juli.

For flere spørsmål om tjenesten, ta kontakt med ditt lokale bibliotek. Du trenger ditt lånenummer og en tilsendt pinkode for pålogging. Ta kontakt på epost margrethe.djoenne@utsira.kommune.no eller tlf 52750123 for mer informasjon om e-boklån via Utsira Folkebibliotek.

I tillegg til at du nå låne en del e-bøker på biblioteket, finnes det en rekke nettsider hvor du kan lese og laste ned gratis e-bøker. De som er gratis er ofte bøker der opphavsretten er utgått, og dermed er bruken fri.

Din side på appen eBokBib - screenshot

Kan lastes ned fra Google Play (android) og App Store (iOS) via denne siden http://ebokbib.no/index.php