Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Friluftsliv

Her er vår tips-side 'Mere ute' Kom deg ut og nyt naturen på Utsira
Utsira har et begrenset areal, men du verden så mange fine naturopplevelser du kan få her ute bare få kilometer fra der du bor på Utsira. Skru av TV og laptop å ta steget over dørstokkmila.

Legg turen din etter evne, enten du er ute på det store hav eller på land her på Utsira. Denne siden er en innfallsport som skal gi deg tips til opplevelser ute i vår natur.

Denne siden bygges ut etterhvert. Kom med tips

http://farm1.static.flickr.com/122/309864128_0c12c862b8_m.jpg http://farm1.static.flickr.com/69/184019568_77a30e05fe_t.jpg

Tema:

Småturene, dagstur, eller ligge ute under åpen himmel:

De kjekkeste og enkleste turene er de der du tar med fiskestanga, fotoapperat eller soveposen med og overnatter ute under åpen himmel. Tips

Teltplasser/Camping:

Kommunen har laget et kart over de beste telt/lavoplasser. Kartet ligger på Turistportal med teksten 'overnatte Ute?' De røde sirklene angir gode teltplasser og de blå sirklene angir steder hvor det er tilgang til drikkevann. Les mer om overnatting i telt her:

Klatring/Buldring:

Utsira sine geologiske former og flyttblokker innbyr på mange fine buldre- og klatremuligheter.

Trygg is? Isvettregler:

Det er sjelden gode isforhold på Utsira. Knapt noen uker i januar-februar. Utsira har ikke vinter. Karftig vind og plutslige værskifter kan ødelegge trygg is på få timer. Les mer om Isforhold og målinger her.

Geocache:

Et morsomt påskudd til å komme seg ut i friluft.. Det er gjemt mange cacher på Utsira og det er mange som tar turen ut til Utsira bare for å fine disse.

Fisking:

Ingenting er som fersk fisk fra havet. Utsira byr på gode fiskemuligheter og på kaien finner du god know-how i den eldre garde

Jakt:

mer.

Fotosafari:

mer.

Fugleinteressert:

mer

Historiske reiser:

mer

Nettressurser

Miljøstatus Rogaland tema: Friluftsliv (allemannsrett, kystsone plikter og rettigheter ute i marka)

http://www.ung.no/element_db/1138.gif Maja og Murre om Friluftsliv av Direktorat for Naturforvaltning DN