Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Lydbenken ved Utsira Fyr

I forbindelse med Stavanger 2008 ble lydbenken plassert ved Utsira Fyr. Lydbenken er en msikkinstallasjon med en egenkomponert låt av Biosphere

Utsikt fra Lydbenken ved Utsira Fyr:

Det er komponist og musiker Geir Jenssen som har komponert en egen låt som er tiljenglig fra Lydbenknken

 Play
2.04 / 9.02
 https://bitly.com/A6tnXc.qrcode?s=137 QR Code for lydspor av Snurp 1937


Pressemeldingen fra åpning av Lydbenken:

Innvielse av lydbenken Sonic Vista
Offentlige benker er vanligvis beregnet til å hvile på, sitte og lese en avis på, eller man kan bare se på livet. Fra 12. april kommer en tilvekst til stammen av benker i regionen, benker som er utstyrt med solcelledrevne mp3-spillere!

Sonic Vista består av en serie på 10 unike håndlagede gatebenker spesielt tilrettelagt for lyd og lydkunst. To av disse skal stå ved et fyr.

Sonic Vista-benken er designet i samarbeid mellom Nuproductions og den britiske musikeren og designeren Mil Stricevic. Benkene utvikles og håndlages i samarbeid med Randaberg-bedriften Ranso AS, er 100% miljøvennlige og selvsagt laget av kvalitetstre fra Rogaland.

Geir Jenssen (f. 1962) har laget lydsporet "Snurp 1937" til Utsira fyr. Det er en bearbeidelse av Theodor Bernhoft Osa´s radiodokumentar "Snurp. Med reportasjebåten etter storsild." fra 1937 (Fra NRKs reportasjereise med Telegrafverkets LYDERHORN).
Geir Jenssen, med artistnavnet Biosphere, er en artist som lager ambient, elektronisk musikk.

Arr. i samarbeid med Stavanger2008 sitt prosjekt A World of Sound, ved Nuproductions.

Fri benyttelse.

Geir Jenssen og Biosphere har senere gjestet Utsira og Utsira Fyr :-)

I forbindelse med ADATLH 2011 A Day At The LightHouse hadde Biosphere en forrykende konsert med temaer fra hans siste LP N-Plant som han fikk spellemannspris for i 2012.