Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Presentasjon av Kulturkommunen Utsira

Utsira gir energi!
NOKU har besøkt Utsira og andre nomminerte Kulturkommuner i 2011 og 2013. Her forsøker de å gi svaret på hvorfor noen kommuner lykkes i kultuarbeidet. Sjekk ut; .. NOKU sine lekre Utsira presentasjoner og beskrivende fotos av Ingvild Festervoll Melien:

 

Utsira; liten øy, stor velvilje

Utsira kommune ligger ca 1 times båttur sørvest for Haugesund. Med sine 211 innbyggere er de Norges minste kommune. Tross dette ble de kåret til Rogalands kulturkommune i 2013, og nominert til prisen Norges kulturkommune samme år.

Mange er involvert i øyas kulturliv og tilbudene er mange og varierte. Kulturskole, bibliotek, flere forsamlingslokaler, kunstnere og festivaler er med på å gjøre øye attraktiv både for innbyggerne og tilreisende.

Les mer og se bilder her.

 

Festivalfyret

Utsira fyr var en del av nasjonsbyggingen etter 1814. Fyret var lenge et viktig holdepunkt for sjøfarere. I dag er det en av de viktigste arenaene for kulturaktivitet på Utsira.

Deler av den gamle fyrvokterboligen fungerer i dag som kunstnerbolig der kunstnere fra hele verden kan søke om residens. De bor der ofte gratis mot at de gir noe tilbake til Sirasamfunnet.

Les mer og se bildene her.

Les om de andre Kulturkommunekandidatene på Norsk Kulturforum sine sider