Utsira kommune - Ekstraordinært næringsfond Covid-19

Utsira kommune har mottatt Kr. 703 215 i ekstraordinært tilskudd til det kommunale næringsfondet.

Dette er en del av den offentlige krisepakken fra regjeringen til næringslivet for å motvirke konsekvensene av Covid-19-utbruddet. Midlene skal brukes til å legge til rette for økt økonomisk aktivitet, sysselsetting og verdiskaping basert på lokale utfordringer, behov og potensial.

NB: Tildelinger vil gjøres løpende så langt fondet rekker, og vi oppfordrer derfor til å sende inn søknader så raskt som mulig.

Hvem kan motta støtte?

Det kan gis tilskudd til bedrifter, etablerere og andre næringsaktører. Med næringsaktører menes en aktør som tilrettelegger for og/eller gir støtte til næringsutvikling.

Det oppfordres til lokale samarbeidsprosjekter, i den grad det kan oppnås bransjespesifikke synergieffekter.

Hva kan det gis støtte til

Midlene skal gis som bedriftsrettet støtte, men kan også benyttes til andre næringsrettede tiltak som Utsira kommune mener er viktig for å motvirke konsekvensene av pandemien. Midlene skal ikke benyttes til ordinær drift. Kommunen kan unntaksvis tildele midler til egne tiltak som oppfyller formålet.

Kriterier for vurdering av søknadene

Søknadene skal vurderes ut ifra følgende kriterier:

·        i hvor stor grad tiltaket gir økt økonomisk aktivitet, økning i antall arbeidsplasser og verdiskaping

·        i hvor stor grad tiltaket antas å motvirke negative virkninger av covid-19-utbruddet

·        hvor raskt tiltaket kan settes i gang

Utsira kommune vil også vektlegge samarbeidsprosjekter med flere lokale aktører.

Samlet tilskudd fra næringsfondet skal som hovedregel ikke overstige 50 prosent av prosjektets kapitalbehov, og det skal aldri overstige 75 prosent. Støtten til bedrifter må gis i tråd med regelverket for offentlig støtte.

Hvordan søke om tilskudd?

Alle søknader må sendes kommunen gjennom søkeportalen www.regionalforvaltning.no. Hver søker må opprette en egen bruker. Direktelenke til søknadsskjema for Ekstraordinært Næringsfond Utsira.

Søknadsfrist og behandlingstid

Alle søknader må være kommunen i hende innen den 31.10.2020 kl 23:59. Søknader vil bli behandlet fortløpende. For å ha størst mulig sikkerhet for at det fortsatt finnes midler til fordeling, oppfordres det derfor til å sende inn søknaden raskest mulig.

Utbetaling av tilskudd

Tilskuddsmidlene utbetales etterskuddsvis. Tilskuddet kan likevel delvis utbetales etter hvert som tilskuddsmottakeren dokumenterer framdriften i gjennomføringen av tiltaket. Er det nødvendig for at prosjektet skal komme i gang, kan inntil 15 prosent av tilskuddet utbetales ved oppstarten av tiltaket.

Fullstendige opplysninger om rammer finner du her:

Link til lovdata https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2020-06-30-1437

Har du spørsmål om ordningen?

Ta kontakt med

Næringsutvikler Tore Meinert