Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Miljøtips i mars

Håbet i Småvågane
Vi fortsetter med noen små enkle miljøtips i hverdagen...

Hima i huset: Fortsett med gode miljøvalg i hverdagen

Vi gjør egentlig mange skritt i rett retning, fortsett med å ta gode miljøvalg. En undersøkelse fra Norstadt blandt 1014 Nordmenn viser at mange tar miljø og klimutfordringer på allvor. Ta testen, er det noe du også kan svare ja på?

berekraftige valg i hverdagen  Større utgave

Ute i verden: Rydd en strand

Strandsonen rundt Utsira er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, leker, plastposer, tauverk, gamle dekk, bokser og glasskår. Mye av dette kommer fra oss og de som bor rundt Nordsjølandene. Din innsats til månedens utfordring er et viktig bidrag i en stor dugnad for alle verdens hav og livet som finnes i dem. For hver gjenstand du rydder, bidrar du til et renere hav, renere havbunn, finere strender og mindre farlig avfall på avveie. Det finnes mange forslag til aksjonsdatoer på holdnorgerent.no med aksjoner som; Før fuglene kommer, strandryddeuka: 27. april – 3. mai, Strandryddedagen: lørdag 2. mai og Hold høsten ren: september.

Utsira kommune har fått inn strandryddeposer og hansker. Opprett din egen/dine venners, lag/foreeningers aksjon. Ta kontakt med Arvid for avtale om henting av søppel og inviter folket med på din aksjon. Her kan du opprette aksjon i ryddekart, slik at kommunen får ryddekode og refusjon for henting av søppel. Det er også mulig å melde inn områder som vi bør rydde.

Utsira-samfunnet har lange tradisjoner med rydding av havvrekster. Viggo Ree var en av de første med fokus på forsøplingen, med sine søppelregistreringer fra 1972 og utover. Solveig Egeland og Utsira skole bygde den første Håbet hytta i Småvågane (bygget av plast fra havet) i regi oceanhope.no

Sortere: Vi ser på isopor

Vi har fått noen spørsmål om isopor. Tidligere kunne isopor leveres inn som plastavfall, men sorteringsanleggene fikk problemer med isopor som smuldret seg opp. Derfor skal isopor brekkes opp og kastes som restavfall fra husholdninger. Det er også mulig å leverer større fraksjoner tilbake til butikk. Større fraksjoner som ikke går ned i restavfall må leveres til gjenvinningsstasjon.

Les om isopor på HIM sine sider