Runde 3 Ekspertgruppens valg – Kommuneblomst

Skjoldblad er også ekspertgruppen sin favoritt til Kommuneblomst for Utsira. Et teppe av skjoldblad i Skjevik
Skjoldblad Hydrocotyle vulgaris ble valgt til beste kandidat under ekspertgruppens kåring av kommuneblomst for Utsira Kommune.

Runde 3 Ekspertgruppens valg – Kommuneblomst

Ekspertgruppe (flora) sin sammensetning: Einar Stokka, Halvor Johan Kolshus og Atle Grimsby

Skjoldblad Hydrocotyle vulgaris ble valgt som enstemmig vinner under ekspertgruppens kåring av kommuneblomst for Utsira Kommune.

Begrunnelse:

Bladet minner oss i farge og form om den grønne øya vest i havet. På det runde bladet går det livsviktige nerver fra et sentralt punkt til alle deler av bladet. Det kan være et bilde på Siratun/Sirakompasset sin rolle og posisjon i kommunen, eller bilde på fyrtårnets stråler ut over øya.

Skjoldblad er svært representativ for kommunen og er en god representant for det sub-oseaniske miljø med fuktighet og saltråk. Skjoldblad er også den mest energivennlige kandidaten som er nøysom og lever godt på vårt fattige jordsmonn. Bladene vokser i et samfunn på en stengel og representerer viktige verdier som samhold. Planten er sjelden inne på fastlandet mens Utsira muligens har landets tetteste bestand. Planten er også en ekte Sirabu som tåler masse sjøsprøyt og vokser helt ned til sjøkanten.

Skjoldblad har dermed gått seirende ut av alle runder og er web-folket sin favoritt, Sirabuen sin favoritt og nå sist ekspertgruppe-flora sin favoritt. Endelig valg av kommuneblomst for Utsira Kommune vil skje i kommunestyre den 25. oktober 2012.

Lenke til Ekspertgruppe for fugl sin favoritt.