Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Lei av regninger i posten?

Vi sier farvel til giroblankettene :-)
E-faktura er et smart alternativ!

Utsira Kommune tilfredstiller EHF-standard og deltar i samarbeid med kommuner i Hardanger, Sunnhordaland og på Haugalandet.

Les mer om kommunesamarbeidet i Hardanger, Sunnhordaland og Haugalandet. Kommunesamarbeidet har valgt å bruke Sendregning AS  som aksesspunkt for mottak av efaktura for kommunene. Vi anbefaler også denne nyhetsartikkelen fra Bømlo Kommune som har hatt en sentral rolle i samarbeidet. Dersom det er noen av våre storkunder innen regninger som er interessert i å vite mer om ordningen så vil SendregningAs og kommunesamarbeidet invitere til daglige webinar i uke 35 og 36. Bestlll time her: http://innkjop.stord.kommune.no

https://www.flekkefjordsparebank.no/wps/wcm/connect/6d9fca004d7d55f3b542f7d75fa0bf4c/eFaktura.jpg?MOD=AJPERES&CACHEID=6d9fca004d7d55f3b542f7d75fa0bf4cVi fikk vår første e-fakturakunde i mars i år og vi oppfordrer alle til å krysse av for efaktura neste gang du betaler en regning fra Utsira Kommune i nettbanken. E-faktura kunder får neste regning papirløst inn på nettbanken. Du kan se faturaen som pdf ved å klikke på forstørrelsesglass, eller lagre denne på egen maskin eller inn i ditt regnskap. 

Elektronisk faktura (via difi.no)

Informasjon om elektronisk faktura, fakturaportal og adresseregisteret ELMA.

Elektronisk faktura, kreditnota og purring
Elektronisk faktura, kreditnota og purring er forsendelse av datafil i standard format til mottaker. For det offentlige er det Elektronisk handelsformat (EHF) som er standarden.
Innholdet i formatet dekker regnskapslovens krav.
Faktura, kreditnota og purring skal ikke være en pdf-fil. 

Miljøhensyn
Det offentlige har i dag ca.11 millioner fakturaer pr. år som vil kunne bli sendt elektronisk. Elektronisk sending og mottak av faktura, kreditnota og purring vil spare miljøet for papir og forsendelse av dokumenter med postens fly- og biltransport. CO2-utslippene vil bli mindre, og mengden papiravfall redusert. 

Spar tid og ressurser
Utsira Kommune sparer tid og ressurser på ikke-manuell håndtering av dokumenter, og vi vil i stedet kunne bruke tid på kontroll, oppfølging og kunderettet arbeid.

Standardformat
Ved bruk av standardformatet Elektronisk handelsformat (EHF) vil Utsira Kommune kunne sende og motta dokumenter likt slik at dokumentflyten går mer smidig og etterarbeidet på kontrollsiden blir enklere.

Leveransested
Bruken av aksesspunkt vil gjøre utvekslingen enklere. Både utsteder og mottaker vet at dokumentene ikke blir borte under transporten, og at de kun trenger å forholde seg til ett sted for å levere/hente dokumentene sine.