Nå er vi med i E-faktura verdenen!

Nå betaler vi regninger urørt av menneskehender. Så lenge strøm og teknikk fungerer, bank i bordet, kommer kommunale regninger nå fykende gjennom luft og fiberkabler direkte til våre pc'er. Noen tastetrykk og kontroller senere går oppgjøret, pengene, på samme vis elektronisk til bankene. Uten tanke for at det nå kun er 3 dager før 50-øreingene ikke duger mer.

E-handel er både grønt og effektivt. Det har tatt litt tid og kostet noen kroner å få teknologien på plass, men nå er vi med. Det kommer dog til å ta litt mer tid før alt det nye er på stell. Så nå kjører vi B2B (business to business) inngående fakturaer fra våre leverandører og B2C (business to customer) utgående fakturaer fra kommunen til innbyggerne elektronisk.

Arbeidsoppgavene i vår organisasjon endrer seg fra punching av kid og flytting av papirer, til overvåkning av prosesser og en del museklikk for å godkjenne ulike operasjoner.

18 av våre kunder har akseptert e-faktura-avtale. Bli med du også? Så langt har vi kun fått 1 inngående faktura. Den er fra de som leverte systemet... Men det blir flere. Etter 1. juli kan nemlig det offentlige med loven i hånd si neitakk til alt annet enn e-faktura!

Det er med god hjelp av innkjøpssamarbeidet i Sunnhordland og på Haugalandet at vi har kommet godt i gang med å bli elektroniske. Både kostnadsmessig og framdriftsmessig, er vi samarbeidet, og spesielt et par dyktige karer på Bømlo, en takk skyldig. Om vi klarer å henge med i svingene med alt dette nye, vil også våre innkjøp skje elektronisk via nettet (e-handel) i løpet av høsten.

Verden begynner faktisk dermed å bli papirløs. Vi har hørt om det papirløse samfunnet siden 80-tallet og sett bunkene med papir vokse for hvert år. Nå minker de! 2012 er også året da kommunale sakspapirer går elektronisk via ipad.