Brønnboring og nytt ventilasjonsanlegg på Siratun

Energibrønnboring
Litt info om renovering og ENØK tiltak på Siratun...

For tiden er det heftig maskineri under arbeid utenfor Kommunehuset. Det skal bores 4 energibrønner 300 meter ned i solid berggrunn på Sira. Solid på mer enn en måte. Det fikk operatøren oppleve forrige fredag da arbeidet startet opp. Borekronen røk. Imidlertid ble arbeidet raskt gjenopptatt, og er forventet ferdigstilt ved slutten av uke 39. En del lyd og svevestøv er ting som ansatte og beboere har lært seg å leve med på en grei måte. Snart er det mest lydfulle arbeidet over, som igjen avløses av mer stillferdig monteringsarbeid, og når vi nærmer oss juletider og nyttår, er alt tilbake vanlig gjenge.

Da har vi forhåpentligvis spart til sammen kr. 300 000 i årlige energiutgifter, og fått et nytt, utmerket arbeids- og boklima på bygget for ansatte og beboere.

Heller ikke inne på Siratun er det fred og ro for tiden. Her er en i full gang med utskifting av gamle, rusta VA-rør, og montering av nytt ventilasjonsanlegg. Mye svevestøv og lyder fra sanerings- og monteringsarbeidet vil møte ansatte og innbyggere i tiden framover. Vi ber om forståelse for at det blir en håpløs oppgave for renholderne våre å holde rent i lokalene i 1 etg. til enhver tid, hvor administrasjonen, biblioteket, menighetsrådet, og fysioterapeuten har sine kontorer.

ventilasjon