Etablering av ungdomsråd på Utsira

Styre for Utsira Ungdomsråd
På lørdag den 16 mars ble det etablert eget ungdområd på Utsira i Allrom på Siratun.

Ungdomsråd har blitt en virkelighet etter initiativ fra Markus Botn som er også er medlem i
Ungdommens fylkesutvalg (UFU) i Rogaland Fylkeskommune. Vår ordfører Marte deltok selv i en eldre
utgave av Utsira ungdomsråd. Ordfører gikk igjennom nye vedtekter for Utsira Ungdomsråd
som ble vedtatt i kommunestyre den 18.02.2019.

Det er avsatt kr 10.000,- til ungdomsråd over budsjett i 2019. Valgte medlemmer og vara representanter mottar ordinær politiker godtgjørelse pr møte. Valgbare personer mellom 13 og 18 år, medlemmer velges for ett år.

Stiftelsesmøtet ble kunngjort på facebook og en egen nomminasjons-komite har jobbet fram kandidater til Utsira Ungdomsråd.

Valgte medlemmer til Utsira Ungdomsråd:

Markus Botn (leder), Ihne Klovning (nestleder), William Skare, Maricris Cortez Skålnes og Runar Botn (medlemmer) samt Jonas V. Hansen og Isak Grimsby (vara)

Etter stiftelsesmøte tok ungdommen intiativ til en liten workshop med brainstorming av viktige saker som rådet ønsker å ta fatt i. Skolesaker og lokalt skolemiljø, framtiden til Gamleskolen, eller alternativ til gamleskolen vil være viktige saker som ungdomrsådet ønsker å jobbe med.

Neste møte i Ungdomsrådet er satt til den 27. april kl 16.00