Gratulerer med nytt statsborgerskap Josepine

Josephine var en av 139 Rogalendinger som mottok statsborgerskap under årets statsborgersermoni i kuppelhallen i Stavanger på lørdag. Vår ordfører Marte Eide Klovning deltok også på den staslige sermonien sammen med Josephine og Odd Joseph.

Det er Fylkesmannen i Rogaland som arrangerer seremonien årleg. De markerer at nye medlemmer er tekne opp i det norske fellesskapet. Det er frivillig å delta.

Ein staseleg festdag

Det blei ei flott feiring med velkomst- og helsingstalar, musikalske innslag og sosialt samvær i Kuppelhallen i Stavanger. Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa ledet seremonien. Lubna Jaffery frå IMDi var årets hovudtalar.

19 kommunar i Rogaland var representert i år

Dei 139 nye statsborgarane bur i 19 kommunar i Rogaland. Med venner og familie var det rundt 360 festdeltakarar i Kuppelhallen.

Det er ikkje berre familie og venner som stiller på ein dag som dette. Ordførarane frå dei kommunane som har påmelde statsborgarar møter også.

Slik fordeler dei nye statsborgarane seg på dei 19 kommunane
Eigersund 1