Oppdatering om Koronavirus i Utsira kommune

Oppdatert varsel om korona-virus med stengte kulturarrangement, skoler og barnehager fram til 26. mars 2020

C- post til husstandene

Gode Sirabuer

HELSESEKTOREN – INFORMASJON

Er du syk og mistenker koronasmitte skal du ringe din egen fastlege for å avtale prøvetaking og oppfølging. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116 117

Har du fått karantene fordi du har vært i utlandet eller i kontakt med smittet må du under overfarten tilbake til Utsira sitte i bilen og ta deg direkte hjem.

Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på fhi.no og helsenorge.no

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.

Vi har stengt sykehjemmet for besøk for å beskytte våre pasienter.

KULTUR OG SERVERINGSNÆRINGEN– KONSEKVENSER I FORBINDELSE MED CORONA SMITTE

Helsedirektoratet har i ettermiddag fattet vedtak med hjemmel i smittevernloven § 4-1 andre ledd om drastiske tiltak i forbindelse med Coronamitte.

Utsira kommune følger de nasjonale føringene.

Dette gjelder foreløpig fram til 26. mars 2020

·       Alle kulturarrangementer avlyses.

·       Svømme og idrettshallen stenges for all aktivitet.

·       Biblioteket er stengt fra torsdag 12. mars 2020 kl 1800.

·       Treningssenteret stenges.

·       Alle offentlige forsamlingslokaler vil være stengte for alle aktiviteter.

·       Alle større private arrangement som f.eks bursdager ol anbefales avlyst eller utsatt.

·       Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffé. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv. Dette er Helsedirektoratets føring.

De som har opprettet egen side på helsenorge.no har fått eget varsel via https://helsenorge.no/koronavirus

Torsdag 12.03 Stengte Skoler og Barnehager til 26. mars

Utsira barnehage og skole er stengt fra og med kl. 18.00 i dag til og med 26. mars. Elevene skal imidlertid ha tilgang til læringsaktiviteter i perioden. Vi ber foreldre hente bøker, div. utstyr og forslag til læreplaner på skolen fra og med kl. 13.00 i morgen. Lærerne vil i tillegg være i kontakt med elevene på Teams. Ta kontakt med rektor hvis dere har noen spørsmål.

Utsira kommune oppdaterer nytt om korona-viruset på vår kriseinfo-side