Høring av melding Kraft frå land NOA og Krafla

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har mottatt melding med forslag til utredningsprogram fra Equinor, Aker BP og LOTOS Exploration and Production for en kraftforbindelse mellom land og dei planlagt nye oljefelta NOA og Krafla. Foreløpig høringsfrist 4. juni 2021.
tiltakshaver: AKER BP ASA
Sakstype(r) Nett Saksnummer 202106086
Status Høring Dato 22.04.2021
Fylke Rogaland, Vestland
Kommune Bokn, Tysvær, Karmøy, Utsira, Bergen, Fitjar, Tysnes, Samnanger, Bjørnafjorden, Austevoll, Øygarden

Les melding og alle dokumenter til melding her på nve sine sider.

Aker BP og Equinor melder tre ulike traséalternativer for kraftforsyningen fra land til oljefeltene. De tre alternativene baserer seg på levering fra enten Kollsnes transformatorstasjon i Øygarden kommune, Samnanger transformatorstasjon i Samnanger kommune eller Gismarvik transformatorstasjon i Utsira kommune. Anleggene vil bestå av en transformatorstasjon, luftledning, jordkabel og sjøkabel ut til oljefeltene. Kraftbehov til plattformene er anslått til 40 MW i 2026, med en gradvis opptrapping til 140 MW i 2029.

Aker BP, Equinor og LOTOS begrunner tiltaket med at elektrifisering av produksjonsplattformene fra land vil vesentlig redusere behovet for å drifte anleggene med gass og gi en betydelig reduksjon i CO2-utslippene fra plattformene, i tråd med nasjonale målsettinger.

NVE vil fastsette et utredningsprogram basert på søkernes forslag, høringsinnspill og standard utredningskrav for denne typen anlegg, som skal dekke nødvendige utredninger av konsekvenser for hele kraftforbindelsen fra land og ut til plattformene.

Høringsfrist: 04.06.2021

Kommersielle aktører og offentlige høringsinstanser oppfordres til å benytte elektronisk skjema over.
Alternativt kan man sende høringsuttalelse pr. e-post, pass da på å få med følgende momenter:
  1. Angi "Høringsuttalelse 202106086" i emnet på e-posten
  2. Dersom uttalelsen er sendt på vegne av en interesseorganisasjon, oppgi navn og organisasjonsnummer i innledningen
  3. E-posten sendes til uttalelse@nve.no
For mer informasjon, se høringsbrevet.

NVE vil fastsette et utredningsprogram som skal dekke nødvendige utredninger av konsekvenser for hele kraftforbindelsen fra land og ut til plattformene. Gjennom høring av meldingen ønsker NVE å få innspill til kva slags utredninger som bør gjøres før utarbeiding av søknader om bygging og drift av anleggene etter energiloven og havenergiloven. Dere kan sende innspill på en av følgende måter:

•  via skjema for uttalelser, som dere finner på våre internettsider
  • via e-post til uttalelse@nve.no (merk e-post med Høringsuttalelse og saksnr. 202106086 i emnefeltet, og oppgi navn og org.nr. først i e-posten om du representerer en virksomhet)
  • via brev til NVE, Postboks 5091, Majorstuen, 0301 OSLO

Høringsfristen er satt til 4. juni 2021.

Offentlig folkemøte vil bli avholdt torsdag 6. mai kl. 19.00. Mer informasjon, samt lenke til møtet vil bli lagt ut her senere.