Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Nedjustert Ekstremvarsel Tor for Rogaland

Været ventes å treffe Utsira fra fredag ettermiddag 29. januar. Foruten høy vannstand i nord og sør så gav den nedjusterte varslet lite skade med unntak av et tak i Nordvik.

Oppsummering: leserfoto på fb sørevågen i haugalandnytt tilstandsrapport fra Nordvik 

Varselsymbol

 

Ekstremvarsel (Nedjustert varsel for Rogaland TORSDAG kveld kl 23.00).

  • NavnTor
  • OmrådeOppland og Hedmark Buskerud Rogaland (nedjustert varsel for  Rogaland) Hordaland Sogn og Fjordane Møre og Romsdal Trøndelag
  • FaseB
  • Tidspunkttorsdag 28. januar kl 12:20

Rogaland

Fredag ettermiddag er det venta sørvest full og kan hende sterk storm på kysten av Rogaland, med vindkast på 35-40 m/s inn over land. Vinden er venta å vere sterkast nord for Boknafjorden. Det blir høye bølger inn mot kysten. Signifikant bølgehøyde er venta å bli 7-11 meter, høgst i nord.

Beskrivelse av værsituasjonen:

 

Eit lågtrykk er tidleg på fredag venta å utvikle seg til ein orkan i havområdet rundt Shetland. Fredag ettermiddag og kveld er lågtrykket venta å flytte seg inn i den nordlege delen av Nordsjøen og seinare mot Vestlandet og Trøndelag. Lågtrykksbana er framleis noko usikker, og dette kan ha påverknad på vindstyrke og område som blir råka. Frå fredag ettermiddag er det venta sørvest storm på strekninga Rogaland-Trøndelag, med fare for orkan på store deler av strekninga og vindkast inn over land på 35-45 m/s. Det er også venta vestleg kraftig vindkast I utsatte områder nord for Mjøsa i Oppland og Hedemark, samt i indre deler av Buskerud. 

 

 

Veltet tre og prognose for vindkast

KRAFTIGE SAKER: Prognosene viser at det kan blåse sørvestlig orkan langs kysten. I innlandet kan det bli kraftige vindkast. Ting kan fly gjennom luften og trær kan knekke, sier meteorologen. Bildet viser et tre som gav etter for Dagmars krefter i 2011.

Foto: Montasje NRK/MET