Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Energi

Utsira Kommune satser på Fornybar Energi
Energi
Utsira har huset verdens første Vind- hydrogen anlegg og verdens 10 første Hydrogenhusstander fra 2004-2010. Utsira kommune ønsker å være et utstillingsvindu for alternativ energi og vi har de beste naturgitte forutsetninger for vind og bølgekraft på SørVestlandet.

Her finner du litt om Utsira-prosjektet på Statoil sine sider, prislappen prosjektet hadde, initiativtakere og samarbeidspartnere som var involvert. Vindturbinene er levert av Enercon og utgjøres av to E-40 med 600 kW og 44 m rotordiameter.

De to vindmøllene som står plassert på Utsira kan levere nok strøm til å drive hele Utsira samfunnet. Ved vinder fra 8 m/s til 22 m/s produserer vindturbinene 1,2 MW og max forbruk på Utsira er ca 900 kwh.

Solvind AS kjøpte vindmøllene av Statoil i 2011.

Hydrogen - Fremtidens drivstoff:
Utsira er i dag en energi nettoleverandør. Det produseres mer energi enn det brukes på Utsira i Statoilhydro sitt vind- og hydrogenanlegg. De to vindmøllene ble satt i drift i 2004 og leverer 1,2 MVh ved full produksjon. Max forbruk på Utsira er 930 kVh. Utsira-prosjektet er først og fremst et Hydrogen-prosjekt der verdes 10 første hydrogenhusstander er plassert på Utsira. Web-album fra vind-hydrogenanlegg på Utsira.

Folkemøte om SWAY - Utsira Offshore Vindmøllepark

Utsira Kommune er medeier i Haugaland Kraft. Haugaland Kraft har konsesjon for drifting av energinettet på Utsira. Haugalnd Kraft er med i GrønnBoks.no som gir deg mer informasjon om fornybar energi

En god side om fornybar energi på fornybar.no

Siste energiutreding 2009 for Utsira kommune ligger her