Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

Strandryddeuka 2022

Strandryddeuka er Norges største kollektive ryddedugnad og ville ikke vært mulig uten landets frivillige

I år er det Frivillighetens år og Strandryddeuka er et av signalarrangementene som markerer hva frivillighet kan få til.

Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag, fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur. Alt du trenger er et par hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel. Registrer gjerne ryddeaksjonen din i rydde-portalen; https://ryddenorge.no/

Trenger du ryddeutstyr som sekker og hansker, kan du ta kontakt med kommunen, Friluftsrådet Vest eller Strandryddeaksjon Haugalandet. Vi kan også hjelpe med henting av avfall fra rydding langs strender. For å kunne levere avfallet gratis ved HIM sine mottak må ryddeaksjonen registreres i rydde-portalen, og du må ha med rydde-koden du får for aksjonen når du skal levere avfallet. Ta gjerne kontakt med kommunen v/Atle Grimsby for hjelp med registrering.

Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon, og engasjerer et stort antall mennesker. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Alt fra små til store aksjoner bidrar til en renere natur. Ta med deg hansker og søppelsekk, og plukk du også! Følge gjerne Strandryddeaksjon Haugalandet på facebook.

I Strandryddeuka legges det opp til ulike temadager hver dag. Man trenger ikke å følge disse, men de kan være til inspirasjon. Les mer og se program på Strandryddeuka sine nettsider. Eller du kan se hvilke aksjoner en skal ha på bildene nederst.