Personlige verktøy
Logg inn

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Seksjoner

TV-Aksjonen 2013

Demenssaken engasjerer Sirabuen og Nasjonen

Totalt er det samlet inn: 

kr: 224 221 925,-

null

Vår ordfører Marte Eide Klovning forteller åpent om hemligheten bak at Utsira som oftest ligger på topp i giverglede under TV-aksjonen. I fjor var det Træna som varslet kamp om topp-plassering, i år var det Bokn Kommune

Under årets TV-aksjon ble det samlet inn hele kr 267,- pr innbygger og det utgjør to kroner mer en fjorårets tv-aksjon. Rekordåret var i 2011 

Takk for innsatsen

Utsira Kommune vil rette en spesiell takk til barnehagen, elever og lærere som var med på å samle inn kr 11.568,- under deres kafe/basar i Sirakompasset på torsdag 3 oktober. Nærings- og foreningslivet på Utsira har også bidratt med hele kr 20.200,- til årets aksjon. Takk til alle som bidro med penger i bøssene på Utsira og på Rutebåten. Det er også prisværdig med den innsatsen formannskapet legger ned som bøssebærere og tellekorps for TV-aksjonen.

Mer åpenhet

Pengene som er samlet inn skal gå til å gjøre livet lettere for demenssyke og deres pårørende og føre til at færre får sykdommen i fremtiden. Økt åpenhet for å knuse myter om demens var også et av målene i søknaden om årets aksjon.

– All oppmerksomheten og medieoppslagene vi har hatt i tiden før TV-aksjonen har ført til at vi er godt på vei mot målet om mer åpenhet rundt sykdommen demens. Jeg vil rette en stor takk til alle som har delt sin historie, det har vært utrolig viktig for denne aksjonen. Det har gitt hele Norge en mulighet for å se og forstå hvordan det er å ha demens eller leve med demens i familien, sier Lisbet Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Det endelige totalbeløpet, som også inkluderer penger gitt i etterkant av innsamlingsaksjonen, vil ikke være klart før i desember.

Bedre livskvalitet

I løpet av dagen har 100.000 frivillige over hele landet gått fra dør til dør for å samle inn penger til aksjonen.

– Pengene skal fordeles på tre viktige hovedområder: Forskning, informasjon og opplæring, samt frivillig arbeid for personer med demens og deres pårørende for å bedre livskvaliteten deres, sier Lisbet Rugtvedt.

Innbyggerne på Svalbard topper listen over de mest gavmilde i landet. Her er det registrert et innsamlet beløp per innbygger på nesten 500 kroner. På andreplass ligger innbyggerne i Utsira i Rogaland med et beløp på 267 kroner. Bokn i Rogaland havner på tredjeplass med 235 kroner. (©NTB)