Gi mening til Utsira kommune

Våre folkevalgte ønsker å teste ut "Gi mening" appen for å forsterke innbyggermedvirkningen for Sirabuen. Last ned appen, registrer deg og bekreft at du er bosatt i komunen. Bli med! Vi trenger flere meninger.
Kjære innbygger

Vi i Utsira kommune ønsker å styrke medvirkningen og lytte enda mer til deg som innbygger i vår kommune. Dine meninger og innspill er svært viktige for at vi sammen kan skape et best mulig samfunn – for alle.

Nå kan du enkelt, raskt og anonymt gi din mening til oss folkevalgte i kommunen.

Ved å laste ned appen «Gi mening» fra App Store eller Google Play vil du med jevne mellomrom motta korte spørsmål fra din ordfører.

NB! For å bli medlem av samfunnet «Utsira mener» i appen må du registrere deg i dette skjemaet

Eller skanne denne qr-koden

gi mening app     gi mening qr

Registrer deg før 6. juni. Kort tid etter kommer første undersøkelse i din app.

Uttestingen av «Gi mening» vil i første omgang foregå gjennom juni måned. Til høsten planlegges det for å utvide innbyggerpanelet og forsterke innbyggermedvirkningen med «Gi mening».

PS! Denne metoden for innbyggermedvirkning skal ikke erstatte andre måter for dialog med deg, men er ment som et supplement for å lytte litt mer og oftere.

Hva er «Gi mening»?

«Gi mening» er først og fremst en app som du laster ned til smarttelefonen din. Denne appen er en digital plattform, som forenkler og stimulerer dialogen mellom folk og folkevalgte.  Målet er å gi folkevalgte mer innsikt i innbyggernes meninger, og gjøre innbyggere mer fornøyde og deltagende gjennom å bli sett og hørt mer - ikke minst de som gjerne holder seg unna de åpne diskusjonsflatene på internett.

Via «Gi mening» kommuniserer du direkte med ordfører og folkevalgte.

Effektiv, respektfull og engasjerende dialog

Mer enn 3 av 4 innbyggere i Norge sier at de aldri eller nesten aldri bruker åpne fora i sosiale medier til politiske ytringer (ref. «Kollektiv handling i digitale medier», Institutt for samfunnsforskning). Samtidig sier flertallet at de er opptatt av politiske saker og spørsmål, og at de setter pris på å bli sett og hørt. Dette betyr at likegyldigheten ikke er vår tids utfordring, men egenskapene til enkelte medier. Sosiale medier kan ofte framstå som ekkokammere og digitale gapestokker. Undersøkelser om hatefulle ytringer  viser urovekkende resultater.

«Gi mening» er verktøy og metoder som ikke setter noen i forlegenhet, og som eliminerer mulighetene for netthets. Det gjelder både for folkevalgte som stiller spørsmål, og for folk som svarer. I «Gi mening» er dine svar og innspill 100 % anonyme.

I «Gi mening» er alle svar og innspill 100% anonyme. Når du laster ned appen og registrerer deg første gang får du noen korte bli-kjent spørsmål. Dersom det er få medlemmer med i samfunnet (som f.eks. Utsira mener) vil anonymiteten allikevel være ivaretatt. Dette skyldes at det ikke er mulig å filtrere svar mot personlige opplysninger ved færre enn 10 personer. Utviklerne av løsningen har heller ikke mulighet til å gjøre dette.

Så støtt opp om dette initiativet!